Connect with us

UAIC va avea, în Codrescu, un complex cu școală primară, gimnaziu și liceu

Sursă foto: Birds Eye View [BEV]

Local

UAIC va avea, în Codrescu, un complex cu școală primară, gimnaziu și liceu

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” are în derulare un proiect pentru amenajarea unui complex educațional care să cuprindă o școală primară, ciclul gimnazial și cel liceal. Complexul este în Codrescu, iar pentru finalizarea acestuia UAIC a solicitat un teren de 2.000 mp de la Primărie.

Porivit unei adrese UAIC semnate de rectorul Tudorel Toader, Universitatea deține deja în zonă construcții și terenuri. În 2023, UAIC a finalizat amenajarea unei clădiri dedicate ciclului liceal, iar, în 2024, un imobil va fi refuncționalizat pentru ciclul gimnazial. Terenul solicitat de la Primărie, pe care se află o clădire degradată, este dedicat amenajării școlii primare.

„În perioada contemporană, la nivel internaţional, tendinţa politicilor educaţionale este cea de promvoare a învăţării continue, universităţile europene şi nu numai oferind o gamă completă de educaţie, începând de la grădiniţă, şcoală primară, gimnaziu, liceu, până la facultate, şcoli postuniversitare, doctorale şi postdoctorale. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi se înscrie, astfel, în linia instituţiilor europene de învăţământ superior care subliniază, prin programele lor, necesitatea realizării unui sistem coerent între ciclurile de pregătire”, se arată în adresa UAIC.

Terenul, cu tot cu imobilul existent, va fi dat în adminstrarea UAIC în urma votului consilierilor locali din ședința ordinară programată pe 28 februarie. Valoarea de inventar a bunurilor este de circa 4 milioane lei. UAIC s-a angajat să investească fonduri proprii pentru reabilitare și modernizare astfel încât clădirea să poată îndeplini cerințele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru activitatea de învăţământ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top