Connect with us

UAIC a inaugurat lucrările la clădirea fostei închisori din Fundație care va găzdui spații didactice

Repere istorice

UAIC a inaugurat lucrările la clădirea fostei închisori din Fundație care va găzdui spații didactice

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a inaugurat, miercuri, lucrările de reabilitare a clădirii fostei închisori din Fundație, care, în prezent, este Corpul E al UAIC și va găzdui spații didactice, de cercetare științifică, culturale și educaționale ale trei facultăți: Filosofie, Litere și Psihologie.

„Ne bucurăm că reușim să redăm comunității academice a Universității o clădire importantă, care începând cu anul 2009 a fost închisă, întrucât nu mai prezenta siguranță în exploatare. Clădirea și terenul aferent nu erau intabulate, am reușit să remediem situația în 2016. Am depus un proiect la ADR Nord-Est, prin care Corpul E a fost restaurat, recompartimentat, mobilat, a fost schimbat acoperișul și a fost instalat un lift exterior”, a declarat rectorul UAIC, Tudorel Toader.

Potrivit UAIC, clădirea va fi utilizată de Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Facultatea de Litere și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Cunoscut și sub numele de Casa Canano, în perioada 1830 – 1914, în acest imobil a funcționat o închisoare. În prezent, clădirea este Corpul E al UAIC, iar fondurile de reabilitare au fost asigurate de Comisia Europeană.

„Prin acest proiect s-a realizat creșterea calitativă și cantitativă a spațiului didactic al Universității cu 1806 mp, respectiv cu 13 săli de curs și seminar, 1 amfiteatru, 5 spații de birouri pentru cadrele didactice, precum și îmbunătățirea condițiilor de studiu și de cercetare la Universitate”, se mai arată în comunicatul UAIC.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aproape 20 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top