Connect with us

Aeroportul va avea un buget de 70,7 milioane lei în acest an: care sunt principalele investiții

Local

Aeroportul va avea un buget de 70,7 milioane lei în acest an: care sunt principalele investiții

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași a aprobat bugetul Aeroportului pe anul în curs, veniturile regiei fiind estimate la 70,7 milioane lei, cu un profit de circa 2 milioane lei.

Cheltuielile de investiții ale aerogării sunt prevăzute într-un cuantum de 27,2 milioane lei, iar cea mai mare parte a fondurilor este alocată pentru dotări (16,9 milioane lei).

Printre achizițiile aerogării se numără o autospecială de deszăpezire (4,2 milioane lei), un ambulift (3,4 milioane lei, folosit pentru îmbarcarea/debarcarea persoanelor cu mobilitate redusă) sau un utilaj multifuncțional (2,1 milioane lei). Alte 5 milioane lei sunt prevăzute pentru plata unui împrumut (cel făcut pentru cofinanțarea lucrărilor la terminalul T4), iar 3 milioane lei reprezintă plăți în cadrul aceluiași proiect.

În acest an, Aeroportul va realiza și un studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei căi speciale de acces dedicate Ministerului Apărării la platforma de staționare a aeronavelor și, în același timp, va întocmi documentația necesară în vederea extinderii sistemului de colectare și canalizare a apelor pluviale.

Aerogara estimează că va avea circa 160 de salariați pe parcusul anului 2024, iar cheltuielile de personal sunt peste 20 milioane lei. „Câștigul mediu lunar pe salariat (lei/persoană) determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială (…) este de 8.659 lei față de 8.352 lei în 2023”, se arată în bugetul Aeroportului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top