Connect with us

Aeroportul a publicat regulamentul pentru închirierea spațiilor comerciale în noul terminal

Local

Aeroportul a publicat regulamentul pentru închirierea spațiilor comerciale în noul terminal

Aeroportul Iași pregătește primelem licitații pentru închirierea de spații comerciale în noul terminal care va fi pus în funcțiune pe 31 martie, odată cu primul zbor Schengen. În acest sens, șefii aerogării au anunțat publicarea regulamentului în baza căruia vor fi lansate procedurile.

Potrivit directorului Romeo Vatră, cerințele stabilite în regulament sunt minimale și pot suferi modificări în caietele de sarcini care vor fi disponibile odată ce vor fi lansate licitațiile. În primul val de închirieri vor fi spații pentru automate de vânzare băuturi reci și snacks-uri, casă de schimb valutar, rent-a-car, ticketing și foliere bagaje.

„Estimăm ca la final de februarie să demarăm licitația, astfel încât aceste servicii să fie disponibile începând cu 31 martie, când ne-am propus să deschidem terminalul T4. Pentru celelalte activități (food, duty free, duty paid, retail etc.) vom etapiza licitațiile în lunile martie și aprilie”, a declarat șeful aerogării ieșene.

Spațiile comerciale care vor fi scoase la licitație nu sunt doar în noul terminal, ci și în terminalul T3. „Perioada de închiriere: maxim 5 ani în funcție de destinația spațiului și cerințele ce se impun (costuri pentru investiții, asigurarea unui serviciu pe termen lung, mediu. Contractele se pot prelungi o singură dată prin act adițional pentru o perioadă de maxim 1 an”, se arată în regulament.

În regulament sunt stabilite și condițiile de eligibilitate a firmelor interesate. Printre acestea se numără și faptul că nu pot participa la proceduri acele firme care a câștigat o licitație anterioară pentru închirierea bunurilor regiei în ultimii 3 ani, dar nu a încheiat contractul ori nu a plătit chiria, din culpă proprie.

Restricția operează pentru o durată de 3 ani, calculată de la desemnarea persoanei respective drept câștigătoare a procedurii de închiriere”, se mai arată în regulament.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top