Connect with us

Au început demersurile pentru construirea unui nou hangar la Aeroport, lângă cel al Aerostar

Investiții private

Au început demersurile pentru construirea unui nou hangar la Aeroport, lângă cel al Aerostar

Heli Avia Service a început demersurile pentru construirea unui nou hangar la Aeroport, pe un teren concesionat de la Consiliul Județean (CJ), potrivit informațiilor APIX.ro. Hangarul va fi unul pentru întreținere și mentenanță elicoptere, iar amplasamentul este în zona Aerostar.

Firma, specializată în transporturi aeriene de mărfuri, ar urma să depună documentația tehnică aferentă proiectului în prima jumătate a acestui an la autoritățile de resort pentru a putea obține avizele necesare și, în final, să obțină acordul Primăriei Iași.

Noul hangar va fi construit în zona evidențiată cu roșu

Heli Avia Service a semnat contractul pentru concesionarea suprafeței de 1,54 hectare în toamna anului 2022. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 25 de ani, iar nivelul redevenței este de 18.500 euro/an.

Planuri pentru construirea unui astfel de hangar există încă din anii 2018-2019. Heli Avia a mai avut, la un moment dat, un contract încheiat cu CJ, dar suprafața era mult mai mică (7.800 mp, citește detalii). Contractul a fost denunțat de CJ întrucât suprafața inițială se află în zona de modernizare a aerogării ieșene. Ulterior, au început demersurile pentru identificarea altui teren, iar procedura de concesionare a fost organizată în anul 2022.

Heli Avia Service SRL este patronată de către un constănțean ce reprezintă interesele în România a companiilor aeriene Aim Air SRL și Aim Helicopter Plant SRL, ambele din Republica Moldova. Aim Air a fost înfiinţată în 2006 şi operează o flotă de elicoptere atât pentru transport pasageri (aerotaxi), cât şi pentru marfă. În perioada 2013 – 2015, firma a activat în Afghanistan ca subcontractor al unei companii canadiene, iar în 2014 a participat la activităţi de stingere a incendiilor de pădure în Turcia.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top