Connect with us

Poitiers: Un bloc cu 5 etaje va fi construit în locul terenului de fotbal din zona Siraj

Investiții private

Poitiers: Un bloc cu 5 etaje va fi construit în locul terenului de fotbal din zona Siraj

Terenul (sintetic) de fotbal din bld. Poitiers, situat peste drum de zona Siraj, va fi dezafectat: proprietarul propune construirea unui bloc cu 5 etaje, planul urbanistic zonal (PUZ) urmând a fi dezbătut, pe 19 februarie, la sediul Primăriei.

Inițiatorul proiectului urbanistic este firma Danliv Comserv SRL, societate care are în proprietate aproape 1.500 mp. Odată cu terenul va fi demolat și corpul de clădire existent pe amplasament – un imobil cu 2 etaje (ultimul etaj retras).

Amplasamentul terenului

„Construire imobil cu funcțiuni mixte”, este obiectul proiectului de PUZ. Clădirea va fi deservită de 36 de locuri de parcare, atât la nivelul solului, cât și un subteran. „Din punctul de vedere al circulației se constată următoarele disfuncționalități: lipsa spațiilor de parcare adecvate necesităților zonei, parcările nefiind rezolvate pe proprietate ci ocupând local din lățimea străzii de acces”, se arată în PUZ cu referire la situația actuală din zonă.

Conform PUZ, suprafața de teren aferentă circulațiilor auto și locurilor de parcare este de 606 mp, iar
suprafața circulațiilor pietonale este de 130 mp. „Se propune modernizarea circulației din zonă, prin lărgirea străzii de acces din partea de Sud, astfel încât aleile carosabile să aibă minim 7,00, cu două benzi de circulație, cu câte o bandă pe sens”, se mai precizează în proiect.

După dezbaterea publică din 19 februarie, proiectul Danliv va putea ajunge la vot în Consiliul Local și, ulterior, firma să poată depune documentația pentru obținerea autorizației de construire.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top