Connect with us

Continental va amenaja un parc fotovoltaic în complexul de clădiri din Poitiers

Investiții private

Continental va amenaja un parc fotovoltaic în complexul de clădiri din Poitiers

Grupul Continental continuă investițiile realizate în complexul din zona Poitiers cu o instalație fotovoltaică care va fi amenajată peste locurile de parcare din ansamblul de clădiri, potrivit unei proiect consultat de APIX.ro.

Compania a depus deja documentația necesară pentru autorizarea lucrărilor, în prezent proiectul fiind în fază de avizare la instituțiile de resort. Cel mai recent aviz obținut a fost cel de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM).

„Sistemul se bazează pe o rețea de panouri fotovoltaice interconectate și care asigură o putere electrică aproximativ de 1.142 KWp la un grad de iradiere solară standard de 1.000 W/mp. Panourile fotovoltaice se vor monta pe învelitoarea a patru corpuri de clădire și în zona parcajelor pe structuri metalice dedicate”, se arată în documentația consultată de APIX.ro.

Potrivit sursei citate, pentru realizarea unui sistem fotovoltaic cu o putere instalată de 1.141 KW vor fi montate 2.077 de panouri fotovoltaice monocristaline cu putere unitară de 550 W. „Energia electrică produsă de această rețea este injectată în rețeaua națională cu ajutorul unor dispozitive de conversie numite invertoare”, se mai arată în documentație.

Proiectul a fost avizat de APM în condițiile în care nu a fost necesară o evaluare a impactului asupra mediului, având în vedere obiectul investiției.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top