Connect with us

Lucrări la fostul depozit de produse petroliere din Dacia: terenul figurează în continuare la vânzare

Investiții private

Lucrări la fostul depozit de produse petroliere din Dacia: terenul figurează în continuare la vânzare

OMV Petrom a început o serie de lucrări pe terenul fostului depozit de produse petroliere din zona Dacia, din apropierea pasajului Băncilă, acolo unde compania are în proprietate o suprafață de 2,6 hectare, bun scos la vânzare încă din toamna anului 2022 pentru o sumă de 6,5 milioane euro.

Verificările APIX.ro au revelat că terenul este încă disponibil pentru achiziție. Însă, între timp, OMV Petrom a făcut doi pași înainte: a început demersurile pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (ansamblu mixed-use) și a obținut o autorizație pentru decontaminarea suprafeței.

Organizare de șantier și utilaje pe terenul OMV

„Lucrări de curățare, remediere a solului/subsolului și reconstrucția ecologică a amplasamentului – depozit produse petroliere”, este obiectul autorizației 453/2022, act în baza căruia sunt executate lucrările din prezent – sunt realizate excavări ale solului începând de la 0,8 m până la 2 m, cu utilizarea unei platforme de decontaminare pentru pământul rezultat

Pe unele porțiuni ale terenului au fost făcute deja excavările

OMV are în proprietate o suprafață totală de 26.882 mp. Prin proiectul urbanistic inițiat în acest an, compania propune un ansamblu mixed-use cu funcțiuni rezidențiale, comerciale, culturale, instituționale, servicii și divertisment. În mod evident, OMV nu are planuri să investească într-un astfel de ansamblu, demersul pentru autorizarea PUZ-ului având ca scop creșterea atractivității terenului pentru potențiali investitori.

Terenul se află la sud de calea ferată

Zona Dacia deja trece prin schimbări radicale, odată cu finalizarea proiectului Conest, implementarea Comat Towers și investițiile anunțate de MCM Construct. Așa cum APIX.ro a mai relatat, întreaga zonă amplasată între pasajul Băncilă și până în capătul cartierului, situată între calea ferată și str. Tabacului, va fi reconfigurată în special pentru funcțiunea de locuire, în trecut aceasta având un caracter industrial.

Aceasta este o schiță publicată de APIX în anul 2021: între timp, Conest a finalizat proiectul (2), iar Comat Towers a construit deja primele blocuri înalte (4). În același timp, în cazul blocurilor propuse de MCM Construct (1 și 3), lucrările ar putea începe anul viitor (proiectele sunt în ultimă fază de autorizare)
Acesta este terenul OMV – la sud de fostul depozit a fost aprobat recent construirea unui complex Penny, iar zona va continua să se dezvolte – în maximum 10 ani va fi de nerecunoscut

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top