Connect with us

Azerii vor reface cinematograful Dacia/În 2024 va fi restartat și proiectul de la Tineretului: „Avem 5 milioane euro”, spune primarul

Proiecte publice

Azerii vor reface cinematograful Dacia/În 2024 va fi restartat și proiectul de la Tineretului: „Avem 5 milioane euro”, spune primarul

Municipalitatea ieșeană a semnat contractul pentru reabilitarea cinematografului Dacia cu firma Amina and S Group LLC (Azerbaijan). Lucrările vor începe anul viitor și vor avea o valoare de 15 milioane lei. Primarul Mihai Chirica a susținut că există bani și pentru resuscitarea proiectului de la fostul cinema Tineretului, acum o ruină.

În portofoliul companiei azere sunt proiecte din țări precum Azerbaijan, Bulgaria, Moldova și Turcia, iar, prin intermediul proiectului de la Iași, firma debutează pe piața construcțiilor din țara noastră. La semnarea contractului de ieri de la Primăria a fost fondatorul companiei, Ahmadov Emin.

Cu această ocazie, primarul Mihai Chirica a anunțat că și un alt (fost) cinematograf din Iași, preluat de peste cinci ani de Primărie, va intra într-un proces de reabilitare.

„Pentru acest proiect (Tineretului, n.r.) am avansat diverse programe de finanțare și, cu alocarea bugetară pe care Ministerul Culturii ne-a transmis-o, am întregit un buget de 5 milioane euro pe care îi avem în cont și, de anul viitor, vom începe lucrările de refacere a cinematografului Tineretului după proiectul fostei Case Bragadiru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În ceea ce privește celelalte cinematografe preluate de Primărie, la Victoria sunt realizate diverse lucrări de amenajare a fațadelor, în timp ce pentru fostul cinema Republica (actualul Trianon) încă nu a fost identificată o sursă precisă de finanțare pentru reabilitarea clădirii.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top