Connect with us

Zona Cimitirului Evreiesc: ansamblu de vile întins pe aproape un hectar

Investiții private

Zona Cimitirului Evreiesc: ansamblu de vile întins pe aproape un hectar

Un nou ansamblu de vile este propus la nord de Cimitirul Evreiesc pe str. Ion Nistor – o arteră de circulație aflată pe o porțiune în proprietate publică, iar pe altă parte în proprietate privată. Conform informațiilor APIX.ro, Primăria a emis recent avizul de oportunitate în cazul acestui proiect.

Beneficiarii (persoane fizice) au în proprietate două parcele de teren care însumează circa 9.000 mp. În prezent, conform reglementărilor urbane locale, zona este una dedicată „campusului universitar și pol de cercetare” – astfel era gândită în anii 1990, iar în Iași se construiește în continuare în baza unui Plan Urbanistic General aprobat acum aproape 30 de ani.

Terenul investiției este evidențiat cu roșu – suprafața are deschidere la calea de acces pe la latura sudică a amplasamentului, dar acea stradă improvizată (de pământ) este în proprietate privată, cu toate că, pe unele site-uri de cartografiere apare fiind în domeniul public

Planul beneficiarilor proiectului urbanistic este de a amenaja locuințe individuale cu un regim demisol, parter, un etaj și mansardă, la o înălțime maximă de 9 metri. Odată ce a obținut avizul de oportunitate proiectul poate intra în procesul firesc pentru aprobarea în Consiliul Local și, ulterior, emiterea autorizației de construire.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top