Connect with us

Un nou complex de locuințe în Chimiei: câteva sute de apartamente în blocuri cu 10 etaje

Investiții private

Un nou complex de locuințe în Chimiei: câteva sute de apartamente în blocuri cu 10 etaje

Un nou ansamblu de blocuri înalte va fi construit în continuarea imobilelor deja ridicate pe bld. Chimiei: Primăria Iași a emis recent avizul de oportunitate, iar proiectul a intrat în cursul firesc pentru obținerea autorizației de construire.

Conform informațiilor APIX.ro, beneficiarii proiectului urbanistic au un teren cu o suprafață de circa 6.400 mp și vor să construiască blocuri de locuințe colective cu un regim cu două niveluri în subteran, parter, 10 etaje și un etaj tehnic.

Terenul are 6.317 mp și se află lângă complexul Himson

Beneficiarii proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) sunt firmele Chiro LTD (Iași) și Hartshill (Satu Mare). „Construire locuințe colective, spații comerciale, spații servicii, amenajări exterioare”, este obiectul planului urbanistic propus de cele două firme.

În prezent, zona este definită prin regulamentele urbanistice locale drept una a „activităților industriale și mixte”, dar, în utimii ani, s-a construit masiv pe partea de locuire, iar acest ritm va continua și în următorii ani, având în vedere proiectele aflate în pregătire.

Indicatorii urbanistici ai proiectului prevăd ca blocurilor să ocupe 40% din suprafața disponibilă, în timp ce coefientul maxim de utilizare a terenului este propus la 3,5 – acest lucru va permite investitorilor să amenajeze câteva sute de apartamente.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top