Connect with us

Aurel Vlaicu: Un nou ansamblu rezidențial cu blocuri de 12 etaje

Imagine aeriană cu zona în care se află terenul

Investiții private

Aurel Vlaicu: Un nou ansamblu rezidențial cu blocuri de 12 etaje

Omul de afaceri Liviu Horobeț va construi un ansamblu rezidențial cu blocuri pentru care este propus un regim de înălțime de până la 12 etaje, în zona Aurel Vlaicu, potrivit unui plan urbanistic care va face obiectul unei consultări publice săptămâna viitoare.

Terenul pe care este propus ansamblul are o suprafață de peste 4.100 mp și se află în plină dezvoltare: cinci planuri urbanistice propuse în vecinătăți au fost deja aprobate (blocuri cu 8, 10 și 12 etaje), iar alte patru proiecte sunt în curs de aprobare (blocuri cu 9 și 12 etaje).

Hoffer Impex
În această imagine, parte din PUZ-ul Hoffer, se pot obseva celelalte proiecte inițiate în zonă (descarcă imaginea în format .pdf, format ce permite o vizualizare mai detaliată)

În prezent, pe amplasament sunt cinci construcții (905 mp) care vor fi demolate pentru a face loc la cel puțin două tronsoane de bloc. Proprietarul a obținut deja autorizația de desființare. Actualele construcții sunt birouri și hale de producție. Investiția este derulată prin intermediul firmei Hoffer Impex SRL, patronată de Liviu Horobeț, ale cărui afaceri sunt în special în domeniul transporturilor internaționale de mărfuri.

Potrivit bilanțului teritorial, blocurile vor avea o amprentă la sol de peste 1.600 mp, circulațiile vor ocupa o suprafață similară, iar spațiile verzi circa 830 mp. Regimul de înălțime propus este cu două niveluri în subteran, parter, mezanin și 12 etaje, la o înălțime maximă de 55 metri. Imobilele ar urma să aibă ca funcțiuni complementare birouri și spații comerciale.

Planșa urbanistică

După încheierea etapei de consultare publică, proiectul urbanistic va intra în circuitul de avizare de la nivelul Primăriei.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top