Connect with us

Iașul este în topul orașelor care au atras cei mai mulți chiriași de birouri în prima jumătate a anului

Investiții private

Iașul este în topul orașelor care au atras cei mai mulți chiriași de birouri în prima jumătate a anului

Principalele orașe care au înregistrat cereri de spații de birouri au fost București, Timișoara, Iași, Cluj Napoca, Brașov și Sibiu. În București, cererea de birouri a fost de cinci ori mai mare decât cererea cumulată în cele cinci mari orașe, conform unei analize realizate de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate, scrie Forbes.ro.

În prima jumătate a anului, cele mai multe spații de birouri de clasă A s-au închiriat în București, un volum total de 121.058 mp, net take-up și 165.362 mp, dacă sunt incluse și renegocierile. Potrivit Fortim Trusted Advisors, în restul țării s-au închiriat spații moderne de birouri cu o suprafață totală de 27.993 mp net take-up și 33.993 mp, cu tot cu renegocieri. Primele trei mari orașe din top, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca au cumulat 98% din cerere.

Iașul ocupă locul doi în topul orașelor cu un procent de 31% din totalul spațiilor de birouri închiriate în primele șase luni, în afara Capitalei. Printre companiile mari care au ales acest oraș se numără Amazon, Microsoft, AMD și Visma, care au semnat contracte pentru viitoare birouri în proiectul Palas Campus.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top