Connect with us

Cicoarei: Blocul cu 12 etaje intră în plenul Consiliului Local/Terenul a aparținut Primăriei

Investiții private

Cicoarei: Blocul cu 12 etaje intră în plenul Consiliului Local/Terenul a aparținut Primăriei

Plenul Consiliului Local (CL) va dezbate miercuri, 31 august, planul urbanistic zonal (PUZ) aferent investiției propuse de firma G&R Imobiliar, respectiv un ansamblu rezidențial cu un regim de înălțime de până la 12 etaje.

Investiția va fi implementată pe un amplasament obținut de societate în cadrul unui schimb controversat de terenuri cu Primăria Iași. Documentația de urbanism a fost elaborată în anul 2020, iar, în acest an, proiectul a figurat de două ori pe ordinea de zi a plenului CL, dar de fiecare dată a fost amânat.

Amânările au determinat firma să se adreseze Primăriei, prin intermediul unui avocat, și să ceară, pe un ton imperativ, introducerea proiectului spre dezbatere în plen. În context, amintim că schimbul de terenuri a făcut obiectul unei anchete penale, dosar clasat între timp. „De 2 ani așteptăm dezbaterea proiectului HCL și nici măcar nu ni se comunică motivele pentru care acesta este scos în mod repetat de pe ordinea de zi”, se precizează în adresa citată.

Amplasamentul investiției

În firmă este implicat Bogdan Niță, fiul primarului din Miroslava (Dan Niță, PNL), schimbul de terenuri fiind facilitat de consilierii PNL în ședința CL din 2019, în condițiile în care, la acea vreme, liberalii nu votau proiecte urbanistice pe motiv că Iașul se dezvoltă „haotic” și că nu există un Plan Urbanistic General (PUG) aprobat.

Proiectul prevede o clădire cu un regim de două niveluri în subsol, parter și 12 etaje. Pentru viitorii locatari, firma și-a asumat amenajarea a 160 de locuri de parcare. Terenul pe care firma îl are în proprietate are o suprafață de 3.370 mp.

Randare a proiectului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top