Connect with us

FOTO Cum ar putea arăta complexul de blocuri înalte în care vor locui cel puțin 4.500 de persoane: randări în premieră

Investiții private

FOTO Cum ar putea arăta complexul de blocuri înalte în care vor locui cel puțin 4.500 de persoane: randări în premieră

Proiectul imobiliar major din Cicoarei a ajuns pe ultima sută de metri în procesul de avizare a planului urbanistic zonal (PUZ): Primăria a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului pentru complexul care va cuprinde blocuri cu 12, 15 și 20 de etaje: se estimează un număr minim de 1.800 de apartamente în care ar urma să locuiască cel puțin 4.500 de persoane, conform proiectului.

Ansamblul va fi construit peste drum de Spitalul Arcadia pe un teren cu o suprafață de circa 3,8 hectare: APIX.ro a mai scris, anterior, despre această investiție, dar, acum, prezentăm în premieră randări propuse de către arhitecții proiectului. De asemenea, au intervenit anumite modificări în proiect. Nu în ultimul rând, faptul că Primăria a publicat proiectul de HCL arată că investiția ar putea fi aprobată în luna iulie.

Amplasamentul este într-o zonă care, în viitor, probabil, va trece prin reconfigurări urbanistice de amploare

Firma care propune proiectul este Proaktiv Communications (Brașov), companie controlată de George Steinberg, o prezență discretă în mediul de afaceri din țară, cu investiții în energie și imobiliare, așa cum APIX.ro a mai relatat. Pe aproape jumătate din teren vor apărea blocuri înalte, cu un regim de până la 20 de etaje, și cu o parcare (sub- și supraterană) de 1.915 de locuri. Zona beneficiază și de o bună accesibilitate, având în vedere existența noului pod peste Bahlui.

Propunere de mobilare urbană

Acest pod nou a făcut parte dintr-un „pachet” de trei astfel de obiective, lansate de Primăria Iași acum mai mulți ani, dar numai Podul Cicoarei a fost construit. Coincidență sau nu, acest pod asigură accesibilitatea de care are nevoie complexul imobliar.

„Accesul și circulația în interiorul zonei studiate sunt posibile prin calea de acces din strada Cicoarei. Accesul carosabil propus pe proprietate are lățimea de 7 m și se face dinspre artera nouă cu lățimea de 14 m și podul peste Bahlui dinspre cartierul Alexandru cel Bun. Conexiunea între circulația modernizată din zonă și trama carosabilă a ansamblului se face prin două sensuri giratorii”, se precizează în proiectul de PUZ. Mai departe, str. Cicoarei face legătura cu stradela Sofia Nădejde (în curs de modernizare), cu direcția spre Nicolina, respectiv spre Miroslava.

Mai mult, Primăria investește și în supralărgirea stradelei Sofia Nădejde și, la doi pași de acest complex, construiește un Centru multifuncțional dedicat locuitorilor din Cicoarei: investiții publice menite să schimbe, cel puțin estetic, o zonă considerată defavorizată.

Potrivit bilanțului teritorial, suprafața construibilă este de 14.726 mp (40% din total), accesurile (auto, alei, trotuare) pe 11.042 mp, iar o suprafață identică este rezervată pentru spațiile verzi. „În afara zonei construibile, pe limita de proprietate se va planta vegetație înaltă, terenul se poate amenaja cu: spații înierbate, plantații diverse, alei pietonale și auto, platforme, terase”, se mai arată în PUZ.

Complexul de blocuri va cuprinde și alte funcțiuni: birouri, spații comerciale și diverse dotări specifice. Zona este echipată complet din punct de vedere al infrastructurilor de utilități. „Inserția acestor funcțiuni în zona studiată reprezintă o continuare firească a procesului de dezvoltare a zonei rezidențiale”, se susține în proiectul de PUZ.

În schița urbanistică, apar câte 6 blocuri de 12 și, respectiv, 15 etaje, alături de 2 imobile cu 20 de etaje. În cazul primelor două tipuri de blocuri apare un etaj suplimentar (penthouse). La limitele proprietății și prin centrul amplasamentului, sunt prevăzute căi de acces rutiere.

Schița urbanistică
Teoretic, complexul va avea și spații verzi
Perspectivă aeriană

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top