Connect with us

Conest va construi blocuri cu 16 etaje lângă Pădurea Cetățuia: proiectul are aviz favorabil

În această zonă vor apărea blocurile

Investiții private

Conest va construi blocuri cu 16 etaje lângă Pădurea Cetățuia: proiectul are aviz favorabil

Primăria a emis avizul de oportunitate pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu blocuri înalte, lângă Pădurea Cetățuia, pe șos. Iași – Hlincea: beneficiarul este firma Conest, iar unul dintre terenurile pe care va construi l-a obținut chiar de la municipalitate, în baza unui schimb de teren de acum câțiva ani.

Potrivit avizului 33/2023, intenția companiei este construiască un complex rezidențial de tip mixed-use: locuințe colective, comerț, birouri, spații pentru servicii, spații pentru agrement, parcare supraterană și subterană și alte funcțiuni complemetare. Odată obținut avizul de oportunitate, proiectul Conest intră în circuitul firesc de avizare și, cel mai probabil, va ajunge în dezbaterea plenului Consiliului Local în toamna acestui an. Avizul poate fi consultat la finalul acestui articol.

Pe cea mai mare parte a suprafeței, aflată în imediata apropiere a Pădurii Cetățuia, vor fi construite blocuri înalte, cu 16 etaje. Conest are la dispoziție o suprafață totală de peste 31.000 mp

Proprietatea Conest a fost împărțită în două unități teritoriale de referință: pe 2.445 mp vor fi construite blocuri cu demisol, parter, mezanin și 11 etaje, iar alți 28.713 mp sunt rezervați blocurilor cu 16 etaje. De precizat că, în cazul ambelor suprafețe amintite, procentul de ocupare a terenului este de 40%. Astfel, suprafața construibilă va fi de circa 12.500 mp.

Ceilalți indicatori urbanistici propuși de către Conest îi permit companiei să amenajeze o suprafață construită desfășurată de peste 100.000 mp.

Așa cum APIX.ro a relatat anterior, o parte dintre teren a făcut obiectul unui schimb de teren cu municipalitatea – în 2019, Conest a primit circa 2.500 mp de teren de la primărie: Patru afaceriști primesc 2,1 hectare de Primărie. La vremea respectivă, APIX.ro a arătat că schimbul avea la bază intenția Conest de a derula un nou proiect imobiliar, informație confirmată ulterior. De remarcat că, inițial, amplasamentul figura pe bld. Poitiers, dar, așa cum APIX.ro a subliniat, de fapt terenul este pe șos. Iași – Hlincea, eroare care a fost îndreptată între timp.

Mai jos, puteți consulta avizul 33/2023 emis de Primăria Iași:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top