Connect with us

Undă verde pentru construirea „blocului-plombă” cu 6 niveluri și 6 locuri de parcare pe o fâșie de teren

Blocul se află în spatele unei grădinițe

Investiții private

Undă verde pentru construirea „blocului-plombă” cu 6 niveluri și 6 locuri de parcare pe o fâșie de teren

Proiectul construirii unui imobil cu 5 etaje pe un teren cu o suprafață de sub 500 mp revine în atenție, după ce planul urbanistic zonal (PUZ) a fost aprobat încă din anul 2020, în ciuda protestelor vecinilor: Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a dat undă verde proiectului fără a fi necesară o evaluare de mediu.

„Blocul-plombă”, din zona Cantemir, va avea șase niveluri (parter și 5 etaje) și, teoretic, ar trebui să aibă funcțiunea de unitate de cazare pentru studenți: 21 de apartamente cu o cameră și 5 cu două camere. Terenul are o suprafață de doar 481 mp, iar blocul va avea o amprentă de sol de aproape 200 mp și o suprafață desfășurată de peste 1.100 mp.

Amplasamentul „blocului-plombă”

Întrucât proiectul a fost aprobat drept „cămin pentru studenți”, dezvoltatorul are obligația de a amenaja doar 6 locuri de parcare auto și 5 pentru bicicliști. Terenul se află pe aleea Decebal, o stradă sufocată de trafic având în vedere că în vecinătatea se află unități de învățământ.

Dezvoltatorul este firma Cărăbuș Grup Construct, o firmă din Dumești care a derulat și proiectul din capăt Păcurari, respectiv construirea a 4 imobile la limita legalității.

Terenul este format din două parcele: una de 240 mp și cealaltă de 241 mp, în total o suprafață de 481 mp pe care va fi ridicat un imobil cu șase niveluri și șase locuri de parcare

Inițial, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local (CL) în februarie 2020 a avut ca obiect principal „construirea unui ansamblu mixt-used (locuinţe colective, apart hotel, servicii, birouri)” cu un necesar de 13 locuri de parcare. În martie 2021, a fost eliberată autorizaţia de construire: „construire cămin pentru elevi şi studenţi” cu un necesar de 6 locuri de parcare. Schimbarea funcțiunii a permis recalcularea numărului de locuri de parcare.

Funcțiunea de cămin studențesc a fost autorizată în condițiile în care în PUZ-ul aprobat de consilierii locali această destinație figura la capitolul „utilizări permise” pentru folosința terenului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top