Connect with us

Noi blocuri în Aurel Vlaicu: cel puțin 140 de apartamente

Investiții private

Noi blocuri în Aurel Vlaicu: cel puțin 140 de apartamente

Un nou proiect imobiliar este propus pentru zona Aurel Vlaicu. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost inițiat de firma Chiro Ltd SRL, unde acționar este și firma Crossgate SRL, iar această companie este deținută de Alexandru Coste (notar), conform informațiilor APIX.ro.

Amplasamentul investiției

Proiectul este propus pentru str. Aurel Vlaicu 116 și prevede construirea unui ansamblu de blocuri. Terenul pe care firma Chiro îl are la dispoziție ajunge la aproape 3.000 mp. În vecinătate, Coste, prin Crossgate SRL, are un alt proiect imobiliar în implementare (complexul Solumnia), iar pe latura sudică amplasamentul Chiro se învecinează cu complexul Himson.

Randare inclusă în proiectul publicat de Primărie

Potrivit proiectului de PUZ, blocurile Chiro vor avea un regim de înălțime cu subsol, demisol, parter și 8 etaje/10 etaje. Blocurile vor ocupa 30% din suprafața terenului și vor avea arie construită desfășurată de aproape 8.500 mp. În același timp, circulațiile (auto, parcaje, pietonale, terase) vor ocupa 40%, iar spațiile verzi 30%.

Planșa urbanistică a proiectului

Estimările APIX.ro sunt că blocurile vor găzdui cel puțin 140 de apartamente.

„Zona studiată este strâns legată de municipiul Iași prin str. Aurel Vlaicu din partea de nord a terenului și bld. Chimiei din partea de sud-vest a terenului. Principala cale de acces spre Iași este str. Aurel Vlaicu. Prin PUZ-ul prezent se propune unirea celor două accese – str. Aurel Vlaicu și bld. Chimiei – prin partea de vest a terenului printr-un drum cu dublu sens și o lățime de 7 metri”, se arată în planul urbanistic.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top