Connect with us

Sala de sport a UMF Iași, din Sărărie, ajunge la votul final în Consiliul Local

sararie iasi

Proiecte publice

Sala de sport a UMF Iași, din Sărărie, ajunge la votul final în Consiliul Local

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iași a ajuns pe ultima sută de metri în aprobarea proiectului privind construirea unei săli de sport în Sărărie, investiția urmând a intra în dezbaterea Consiliului Local (CL) cel mai probabil în luna iunie.

În acest sens, Primăria Iași a publicat, spre consultare publică, proiectul de hotărâre privind aprobarea investiției. Până la finalul lunii mai, cei interesați vor putea face observații, iar, ulterior, în următoarea ședință ordinară a plenului, proiectul va figura pe ordinea de zi.

Amplasamentul investiției – terenul are o suprafață de 5.200 mp. Sala de sport va fi construit în spatele celor două cămine din Sărărie

„Zona mai largă în care se află amplasamentul este caracterizată prin diversitate, atât din punct de vedere volumetric, cât și funcțional. Astfel, spre strada Sărărie sunt amplasate două cămine studențești care formează un front compact, rectiliniu, iar în celelalte zone învecinate s-a păstrat un țesut urban dezvoltat liber, cu aspect sinuos și clădiri cu un regim mic de înălțime, cu un caracter predominant rezidențial”, se arată în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Planșa de mobilare urbană – construcția va avea o înălțime maximă de 15 metri și un regim cu subsol, parter și 2 etaje. Amprenta la sol este propusă la 2.600 mp, iar circulațiile auto și pietonale vor ocupa 1.000 mp, în timp ce spațiile verzi 1.600 mp.

„Funcţiunile principale ale zonei sunt de rezidențial și învățământ. Traficul auto generat de cei ce traversează zona în relație cu zona centrală, către Copou, sau în relației cu cartierul Țicău – Cârlig, poate genera disconfort populației ce locuiește în lungul străzii Sărărie”, se mai precizează în proiectul urbanistic.

În vecinătatea terenului studiat se află construcții rezidențiale, cămine și învățământ. Pe amplasament este, în prezent, o construcție de mici dimensiuni (18 mp), cu funcțiunea de anexă, care va fi demolată. „Zona în care se află amplasamentul studiat prezintă o densitate construită ridicată, ocuparea parcelelor în relaţie cu mărimea lor având imaginea de zonă în dezvoltare”, conform PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top