Connect with us

Se extinde zona de agrement de la Lacul Aroneanu: piscine, bazin de înot, plaje și faleze

lac aroneanu schita

Local

Se extinde zona de agrement de la Lacul Aroneanu: piscine, bazin de înot, plaje și faleze

Zona de agrement de la Lacul Aroneanu va beneficia de noi facilități de recreere și sportive în urma unui proiect privat. În prezent, investiția este în stadiul de obținere a avizelor. Investitorul este firma Cableways SRL, care deține baza sportivă (și de agrement) Brizo.

„Necesitatea regenerării urbane a zonei prin crearea, amenajarea infrastructurii specifice activităților de recreere și sportive pe lacuri, plaje, faleze și zone perimetrale (inclusiv cu piste de alegare și ciclism)”, explică beneficiarul oportunitatea investiției într-un memoriu de prezentare.

brizo aroneanu iasi
Zona care va beneficia de noi amenajări – lucrările ar urma să se desfășoare în următorii doi ani

Printre facilitățile enumerate în memoriul de prezentare se numără: un bazin de înot pentru adulți (750 mp, 1,2 m adâncime), piscină pentru copii (192 mp, adâncime 1,2 m), faleză și două terenuri de volei pe plajă dispuse cu gradene metalice mobile. Beneficiarul a concesionat 10.000 mp de la autoritatea locală pentru derularea investiției.

„Realizarea proiectului de investiție în zonă valorifică potențialul natural al acesteia prin realizarea unor construcții care se încadrează din punct de vedere arhitectural în cadrul natural – antropizat existent. Avantajele evidente ale unei astfel de dezvoltări sunt asigurate în primul rând de accesibilitatea tehnică şi financiară la infrastructurile aflate în imediata proximitate (căi de comunicaţie, reţele de alimentare cu energie, apă, canalizare)”, se mai precizează în documentație.

În zona lacului Aroneanu există mai multe proiecte propuse, inclusiv locuințe. Autoritatea locală a concesionat, în ultimii ani, o serie de suprafețe cu intenția ca pe acestea privații să amenajeze facilități precum unități de cazare și alimentație publică, turism, educație și sport.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top