Connect with us

Aeroportul Iași a trecut pragul de un milion de pasageri

trafic pasageri aeroportul iasi

Local

Aeroportul Iași a trecut pragul de un milion de pasageri

Aeroportul Iași a atins pragul de un milion de pasageri pe 20 iunie, conform unui comunicat primit la redacție. Este pentru a șasea oară în istoria aerogării ieșene, acest prag fiind înregistrat, în premieră, în noiembrie 2017.

Potrivit oficialilor Aeroportului, prognoza pentru întregul an este de 2,3 milioane de pasageri, dar rămâne de văzut dacă se va ajunge la acest număr, în condițiile în care, în ultimele săptămâni, cel puțin doi operatori au renunțat sau amânat efectuarea unor noi curse aeriene. Pasagerul cu numărul un milion a fost o femeie din București, care a călătorit cu o aeronavă Tarom. Operatorul a premiat-o pe pasageră cu un voucher dus-întors pe ruta Iași – București.

„În ceea ce privește numărul de pasageri, Aeroportul Iaşi are cea mai rapidă creștere din România – în 2023, am înregistrat un avans al traficului de peste 50% față de anul 2022 și de 70% față de 2019, obiectivul nostru principal fiind creșterea conectivității cu hub-uri importante. Sunt optimist că numărul de pasageri va crește la Iași în următorii ani, odată cu diversificarea rețelei de rute”, a declarat șeful Aeroportului, Romeo Vatră.

Oficialii Tarom spun că, anual, transportă între Iași și București 160.000 de călători. În schimb, Iașul nu este conectat intern cu niciun alt aeroport, deși sunt solicitări pentru Cluj, Timișoara, Constanța și, mai nou, Craiova.

Pe Aeroportul Iași operează, în prezent, companii aeriene precum Wizz Air, Ryanair, Austrian Airlines, Hisky ce deservesc rute în 23 de destinații din Europa și nu numai, în timp ce compania națională TAROM operează curse Iași-București (și retur) cu mai multe frecvențe pe zi. De asemenea, în programul de vară 2024 se regăsesc zboruri charter în șase destinații turistice.

Din toamnă, o nouă companie aeriană este așteptată la Aeroportul Iași pentru a opera mai multe zboruri în București. Fly Lili a anunțat că va introduce zboruri zilnice în capitală începând cu 29 septembrie, data la care vor debuta și zborurile pe ruta Iași – Munchen, ce va fi operată de patru ori pe săptămână.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top