Connect with us

Palatul Braunstein va fi reabilitat cu 17,6 milioane lei

Palatul Braunstein, în perioada interbelică

Proiecte publice

Palatul Braunstein va fi reabilitat cu 17,6 milioane lei

Primăria a lansat licitaţia de lucrări, iar contractul are o valoare estimată la 17,6 milioane lei. Imobilul de pe str. Cuza Vodă nr. 2 este monument istoric şi a fost construit între anii 1913 şi 1915. „Este o construcţie monumentală purtând amprenta stilului arhitectural eclectic, cu elemente de art-nouveaux, specific construcţiilor realizate în România în acea perioadă“, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de licitaţie. Clădirea are subsol, parter, trei etaje şi un pod. De-a lungul timpului, imobilul a suferit mai multe intervenţii, la subsol şi parter fiind spaţii comerciale, iar la etajele superioare locuinţe. „Intervenţiile suferite prin lucrările de amenajare realizate au condus la modificări ale elementelor structurale, în special prin amenajarea spaţiului comercial de la subsol, unde s-au executat goluri în pereţii structurali. La parter şi etajele superioare s-a intervenit numai prin compartimentări cu pereţi din gips carton sau cu tâmplărie din lemn“, se mai precizează în documentul citat.

De asemenea, instalaţiile electrice, termice şi canalizarea au un grad avansat de uzură şi improvizaţie. Prin proiectul lansat de Primărie, intenţia municipalităţii este de a restaura şi consolida Palatul Braunstein. Ulterior, clădirea îşi va schimba funcţiunea sa mixtă din comerţ şi locuinţe sociale în funcţiune culturală – mediatecă şi spaţii expoziţionale. Potrivit proiectului, finisajele interioare şi exterioare vor fi refăcute cu materiale specifice monumentelor eclectice de la începutul secolului XX. Totodată, şarpanta va fi înlocuită, ceea ce conferă posibilitatea amenajării unui spaţiu expoziţional în podul imobilului, aşa cum a fost gândit în 1915. Firmele interesate să participe la licitaţie pot depune oferte la Primărie până pe 15 decembrie 2017

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top