Connect with us

Clădirea Băii Turcești va fi reabilitată cu fonduri europene

Baia Turcească a fost, inițial, pe lista de rezervă la finanțare

Proiecte publice

Clădirea Băii Turcești va fi reabilitată cu fonduri europene

Primăria Iași este la un pas de a obține finanțarea europeană pentru reabilitarea clădirii Băii Turcești. Proiectul municipalității s-a aflat, inițial, pe lista de rezervă, dar, în urmă cu o săptămână, a fost introdus în fază precontractuală. Acest lucru a fost posibil în condițiile în care linia de finanțare dedicată patrimoniului cultural, din cadrul Programului Operațional Regional, a fost suplimentată. Trei obiective din regiune se au în vedere de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru surplusul de bani, iar unul dintre ele este Baia Turcească. În schimb, un alt proiect al municipalității, reabilitarea Muzeului de Științe Naturale, nu a prins nici de această dată finanțarea.

Intenția Primăriei este de a transforma clădirea într-un centru internațional de artă contemporană. În total, valoarea proiectului se ridică la 21,6 milioane lei, sumă din care 18,4 milioane lei reprezintă cheltuieli eligibile.

„Proiectul a fost evaluat și a fost declarat conform administrativ și eligibil, a primit 75 de puncte la evaluarea tehnică și financiară și a fost introdus în etapa precontractuală a finanțării, în conformitate cu Scrisoarea pentru demararea etapei precontractuale nr. 14286/OI/16.11.2017”, se arată într-un referat al Direcției de Proiecte din cadrul municipalității.

Lucrările de execuție au fost estimate la 36 luni. După ce va semna contractul de finanțare, Primăria va putea demara și licitațiile aferente proiectului.

Suprafața totală a terenului unde se află Baia Turcească ajunge la aproape 2.400 mp.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top