Connect with us

Parcul Ciurchi va fi reabilitat: PMI a comandat un studiu de fezabilitate

Foto: Ziarul de Iași

Spații verzi

Parcul Ciurchi va fi reabilitat: PMI a comandat un studiu de fezabilitate

Primăria Iași pregătește reabilitarea parcului Ciurchi. Deocamdată, municipalitatea a semnat un contract pentru întocmirea studiului de fezabilitate, documentația tehnică urmând a fi întocmită de firma botoșăneană ERM Capco Proiect.

Contractul are o valoare de 83.000 lei, potrivit informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice. Parcul Ciurchi este unul dintre cele mai mari din oraș. În evidențele Primăriei, parcul poartă numele „Tătărași Sud”.

Conform Registrului Spații Verzi, suprafața totală a parcului ajunge la aproape 64.000 mp, zona spațiului verde fiind de circa 58.000 mp. Pe 1.000 mp este amenajat un loc de joacă, iar trotuarele și aleile ocupă peste 4.000 mp. În ceea ce privește vegetația, în parc sunt arțari, tei, castani, cireși, plopi, salcâmi etc. În total, peste 2000 de arbori și 300 de arbuști, iar lungimea gardului viu este de circa 1.500 metri.

Parcul se află între cartierele Tătărași și Metalurgie, dar zona este lăsată de izbeliște de mai mulți ani. Investițiile minime au vizat amplasarea de bănci sau coșuri de gunoi. Vezi AICI o galerie foto cu modul în care arăta parcul.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top