Connect with us

Patronul Il Primo a luat un teren ultracentral de la Zămosteanu și ridică un bloc

Terenul este lăsat de izbeliște de mai mult timp

Investiții private

Patronul Il Primo a luat un teren ultracentral de la Zămosteanu și ridică un bloc

Proiectul imobiliar din zona fostului Palat al lui Mihail Sturdza din centrul Iașului a fost preluat de o nouă firmă. Terenul de 1.153 mp a aparținut omului de afaceri Cristin Zămosteanu – prin intermediul firmei M.Chim, dar, acum, beneficiarul din acte în procesul de autorizare este firma CNC Industry – societate care administrează Hotelul Il Primo.

Proiectul va intra pe ordinea zi a următoarei ședințe a Comisiei zonale de monumente istorice, dar avantajul investitorului este că are deja aprobat în plenul Consiliului Local planul urbanistic zonal. Fostul proprietar al terenului a obținut girul consilierilor pentru un imobil de locuințe colective, spații comerciale și birouri încă din luna februarie 2020.

Potrivit indicatorilor aprobați de consilieri, regimul de înălțime al imobilului va fi cu subsol, demisol, parter și 3 etaje, la o înălțime maximă de 18 metri. Clădirea ar urma să fie formată din trei corpuri, celelalte două corpuri având un regim mic de înălțime.

Amintim că, în ultimul an, Cristin Zămosteanu și-a scos la vânzare majoritatea proprietăților imobiliare pe care le deține pe raza municipiului, după ce procurorii DIICOT l-au luat în vizor, iar omul de afaceri a stat și în arest preventiv vara trecută.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top