Connect with us

Păcurari: Reabilitarea fostei fabrici de Tricotaje a fost finalizată

Investiții private

Păcurari: Reabilitarea fostei fabrici de Tricotaje a fost finalizată

Lucrările de reabilitare a imobilului în care a funcționat fabrica de Tricotaje din Păcurari au fost finalizate. În ultimele zile, firma care a executat lucrările a început să demonteze schelele. Deocamdată, nu este clar ce destinație va avea imobilul, dar din autorizația de construire rezultă că vor fi funcțiuni precum spațiu de depozitare, servicii comerciale și servicii către întreprinderi.

Corpuri din clădire au fost demolate înainte de a începe lucrările pentru a face loc unui bloc construit de Cristin Zămosteanu. APIX.ro a prezentat poze și imagini video de la momentul demolării. Cu toate acestea, Zămosteanu a susținut că acele corpuri s-au „autodemolat” la un cutremur. De precizat că partea demolată din clădire fusese declasată din categoria monument istoric. Pentru demolare a existat o autorizație (898/2017), dar, în același timp, au existat suspiciuni cu privire la faptul că dezafectarea a cuprins o porțiune mai mare de clădire.

Lucrările de refacere a clădirii au debutat la începutul acestui an, iar beneficiarul este firma Luisier SRL, patronată de fosta soție a lui Zămosteanu. Conform autorizației 732/2018 au avut loc lucrări de reconstruire, recompartimentare și consolidare. Același act de autorizare prevede schimbarea destinației imobilului din spațiu de producție în spațiu de depozitare, servicii comerciale și servicii către întreprinderi.

În martie 2019, Asociația CIVICA a lansat o petiție online pentru salvarea imobilului.

„Fosta Fabrică de Tricotaje din Păcurari nr. 115, clădire-monument istoric, se află în pericol. Iașul are deja experiența pierderii unor clădiri monument, fostele fabrici de Țigarete și de Bere. Nu lăsa şi Fabrica de Tricotaje să urmeze același scenariu! Reabilitată, ar putea fi repusă în serviciul comunității. Poate deveni, de exemplu, un centru cultural de cartier. Odată cu pierderea patrimoniului istoric pierdem şi memoria oraşului!”, spunea asociația CIVICA în campania lansată pe declic.ro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top