Connect with us

„Piramida lui Dubeț” va intra în reparații capitale: Primăria a semnat un prim contract în acest sens

Proiecte publice

„Piramida lui Dubeț” va intra în reparații capitale: Primăria a semnat un prim contract în acest sens

Complexul Primăriei de pe șos. Națională, unde își desfășoară activitatea mai multe servicii ale instituției, va intra în reparații capitale – municipalitatea a inițiat un proiect de reabilitare în acest sens pe care vrea să-l finanțeze cu fonduri europene.

Complexul, cunoscut public ca „Piramida lui Dubeț”, este format din patru clădiri care nu prezintă degradări la nivel de structură. În schimb, complexul are mai multe deficiențe, printre care se numără mici fisuri locale în pereți, trotuar degradat, lipsă etanșietate trotuar clădire și tencuieli degradate local. Clădirile au fost date în exploatare în anul 2007.

Un prim pas făcut de Primărie a fost semnarea unui contract cu firma ieșeană Techmedia Electronics SRL. Compania va încasa 67.000 lei pentru a întocmi, pe parcursul anului viitor, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție.

În principal, lucrările presupun reabilitarea termică a celor patru clădiri – izolare termică, înlocuire tâmplăriei, închidere balcoanelor etc. Alte intervenții vor viza refacerea sistemului de încălzire, modernizarea sistemelor de climatizare, reabilitarea instalației de iluminat, montarea unor sisteme inteligente de management energetic și alte tipuri de lucrări.

De la data construirii complexului și până la realizarea expertizei tehnice comandate de Primărie, nu au fost realizate intervenții asupra structurii clădirilor, fiind efectuate doar lucrări de reparații curente.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top