Connect with us

PMI: costuri de 75,9 mil. lei pentru achiziția de cărbune și asigurarea transportului la Iași

Local

PMI: costuri de 75,9 mil. lei pentru achiziția de cărbune și asigurarea transportului la Iași

În sistemul național de achiziții publice (SICAP) au fost publicate două anunțuri ale Primăriei pentru organizarea de licitații: una pentru achiziția de cărbune (60,8 milioane lei) și cealaltă pentru asigurarea transportului combustibilului la Iași de la Constanța (15,1 milioane lei). Ambele sume sunt fără TVA.

În cazul primei licitații, intenția PMI este de a achiziționa 100.000 tone de cărbune. Termenul pentru deschiderea ofertelor este 6 octombrie. Firma care va câștiga această licitație va fi obligată să transporte cărbunele, încărcat în vagoane, în depozitele din Constanța. Potrivit graficului de livrare propus de PMI, toată cantitatea de 100.000 tone trebuie livrată în termen de 40 de zile de la data semnării contractului. „Prima livrare se va efectua în termen de 10 zile calendaristice”, se arată în caietul de sarcini.

În ceea ce privește transportul cărbunelui de la Constanța la Iași, Primăria organizează o licitație distinctă, iar valoarea ajunge la peste 15 milioane lei, fără TVA. PMI vrea un ritm de încărcare de 2 trenuri pe zi: respectiv circa 4.000 tone în trenuri cu maxim 36 de vagoane, la o lungime a garniturii de maxim 650 metri.

Cele aproape 76 milioane lei sunt asigurate de la bugetul local. PMI a fost nevoită să preia serviciul de termoficare după ce compania Veolia Energie s-a retras de la Iași. Francezii vor încasa 11 milioane euro de la PMI până în anul 2024 în contul tuturor bunurilor realizate ca urmare a investiţiilor în sistem (de Veolia) în perioada derulării contractului de delegare a sistemului de termoficare (2012 – 2021).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top