Connect with us

Iași: un start-up de tehnologie a obținut fonduri de 500.000 euro pentru un program software inovator

Local

Iași: un start-up de tehnologie a obținut fonduri de 500.000 euro pentru un program software inovator

Un start-up de tehnologie din Iași a obținut un grant de 400.000 euro din partea Innovation Norway, a atras 80.000 euro într-o primă rundă de investiții și o pregătește pe a doua cu o valoare de până la 250.000 euro, scrie Economedia.ro. Sourcetask Solutions a dezvoltat o platformă („SenseTask”) care utilizează inteligența artificială pentru a automatiza procesarea manuală a documentelor – un program software care poate fi utilizat inclusiv de marile firme de construcții.

Proiectul a demarat la mijlocul anului 2019, iar fondatorii sunt Ciprian Petrini (CEO) și Victor Cristinari (CTO). „Ne propunem să rezolvăm o problemă mare: cea a pierderii semnificative a productivității din cauza procesării manuale a documentelor. La nivel mondial, organizațiile pierd peste 20% din productivitate din cauza unor probleme ce țin de documente. În România, cred că acest procent este mult mai mare”, a declarat Ciprian Petrini.

Un exemplu concret, pe care se axează SenseTask în prezent, dar fără a se limita la acesta, constă în procesarea automată a facturilor, în condițiile în care platforma poate extrage datele relevante dintr-un astfel de act chiar dacă documentul a fost doar fotografiat.

„SenseTask este o platformă în cloud, scalabilă, care folosește Inteligența Artificială pentru a extrage datele relevante din documente (sub formă de PDF, scanate sau chiar și pozate). Am început cu facturile pentru că am văzut o nevoie foarte mare pe piață, dar sistemul nostru poate învăța și procesa orice tip de document (formulare, chestionare, contracte etc). Pe segmentul de facturi avem și primii clienți, unde eficientizarea procesului manual de data entry este de până la 80%”, a explicat Ciprian Petrini.

Citește articolul integral pe Economedia.ro

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top