Connect with us

PMI, forțată să publice lista cererilor privind retrocedarea de terenuri

Local

PMI, forțată să publice lista cererilor privind retrocedarea de terenuri

O propunere a consilierului local Răzvan Timofciuc (USR) ar putea duce la transparentizarea activității unei comisii discrete a Primăriei, despre a cărei activitate publicul larg află detalii doar din perspectiva unor investigații de presă: Comisia municipală privind stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Potrivit consilierului, în prezent, sunt peste 6.000 de cereri de retrocedări de terenuri în Iași în baza Legii fondului funciar (18/1991). Cu ocazia unui proiect de hotărâre dezbătut în ședința Consiliului Local de luni, privind desemnarea unui viceprimar în comisia menționată, consilierul USR a propus două amendamente (aprobate de plen) care ar putea transparentiza activitatea forului, dacă Primăria le va pune în aplicare:

  • Publicarea pe site-ul Primăriei Iași a tuturor solicitărilor, cu stadiul soluționării cererii (număr cererii, data depunerii, suprafața solicitată etc.).
  • Publicarea pe site-ul Primăriei a tuturor convocărilor și ordinii de zi pentru această comisiei.

„Este important ca toți ieșenii să aibă parte de un tratament egal atunci când vine vorba de retrocedarea suprafețelor de teren care li se cuvin”, a spus Timofciuc, într-un mesaj pe pagina lui de Facebook.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top