Connect with us

PMI: Începe modernizarea sistemului de iluminat public

Proiecte publice

PMI: Începe modernizarea sistemului de iluminat public

Primăria a semnat contractul de reabilitare a sistemului de iluminat public. Contractul a fost semnat cu Elba Com Timișoara pentru o valoare de 11,4 milioane lei. Proiectul este finanțat cu fonduri europene.

Licitația a stârnit un interes major în rândul firmelor mari din domeniu. Printre participanții la procedură s-au numărat Telekom România Communications, Energo Esco, Electrogrup, Flash Lighting Services, Luxten Lighting Company, Amiras Impex, Electroconstructia Elecon, Urbioled și EuroAudit Service.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții, este vorba despre 4.088 de corpuri de iluminat cu LED, 4.122 de module de telegestiune cu punct luminos, 41 de stâlpi echipați cu panouri fotovoltaice, 287 de puncte de aprindere și de achiziția unui sistem de telegestiune.

Intervențiile vor consta în modernizarea tablourilor punctelor de aprindere pentru iluminat (287 bucăți) și echiparea lor cu module de telegestiune, realizarea unui sistem de telegestiune, înlocuirea aparatelor de iluminat existente depășite din punct de vedere fizic cu unele performante, de tip LED, echipate cu module de telegestiune și alese în conformitate cu criteriile impuse de clasele de iluminat ale străzilor și de configurația existentă în teren, echiparea stâlpilor de iluminat a unei străzi din Municipiul Iași (șoseaua Arcu) cu panouri fotovoltaice, suplimentarea, dacă este cazul, a aparatelor de iluminat în funcție de criteriile impuse de clasele de iluminat ale străzilor și de configurația existentă în teren, înlocuirea și / sau adaptarea brațelor și a colierelor de prindere conform calculelor luminotehnice, folosirea stâlpilor existenți din rețeaua electrică ca suporți pentru noile aparate de iluminat acolo unde se impune.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top