Connect with us

PNRR: aproape un miliard de lei a fost aprobat, până acum, pentru primăriile din județ

Proiecte publice

PNRR: aproape un miliard de lei a fost aprobat, până acum, pentru primăriile din județ

Peste 220 de proiecte propuse de către autoritățile locale din județul Iași au fost aprobate, până la finalul anului trecut, în cadrul PNRR, investițiile cifrându-se la circa un miliard de lei, iar jumătatea din această sumă a fost accesată de municipiul reședință de județ.

Semnarea contractelor continuă chiar și în această săptămână: Primăria Iași va primi fonduri pentru achiziția a încă 18 tramvaie noi și 25 de autobuze electrice. Principalele componente ale PNRR în cadrul cărora au fost semnate contracte sunt Valul Renovării (reabilitare termică de blocuri), Fondul Local (locuințe sociale, reabilitări clădiri publice, eficiențp energetică școli), Turism și Cultură (trasee cicloturistice) și Educație (creșe). Accesând linkul aferent fiecărui domeniu puteți consulta listele cu proiecte finanțate în fiecare localitate din țară.

Într-un top al primăriilor din județ, fără a include și municipiul Iași, conduce comuna Ciurea cu proiecte în valoare de peste 74 milioane lei. În clasamentul finanțărilor urmează Podu Iloaiei (72 mil. lei), Tomești (66 mil. lei) și Pașcaniul (circa 50 mil. lei).

În general, fondurile atrase de către autoritățile locale (cu excepția mun. Iași) fac referire la reabilitarea termică de blocuri de locuințe sau a unităților de învățământ. În cazul mun. Iași, cele mai importante proiecte vizează achiziția vehiculelor nepoluante și construirea de locuințe sociale în Grădinari. Toate proiectele trebuie implementate până la finalul anului 2026.

La polul opus se află comune care nu au reușit să atragă până acum finanțări, respectiv Andrieşeni, Bivolari, Dagâţa, Erbiceni, Hălăuceşti, Mădârjac, Mirceşti, Oţeleni, Roşcani, Ţibana şi Valea Seacă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top