Connect with us

Podu Roș: Sâmbătă vor fi pornite unele semafoare

Unul dintre semafoarele care vor fi pornite sâmbătă (FOTO: Andrei DÎSCĂ)

Trafic

Podu Roș: Sâmbătă vor fi pornite unele semafoare

Primăria va testa, din acest weekend, oportunitatea unor semafoare în rondul din Podu Roş, una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş. Traficul redus din aceste zile a determinat municipalitatea să activeze trei semafoare.

Semafoarele vor fi pornite sâmbătă şi vor fi oprite doar dacă se observă că nu sunt eficiente, scrie „Ziarul de Iași”.

Primul semafor care va fi pornit este destinat şoferilor care vin dinspre Centru şi vor să facă rondul, cu intenţia de a merge nu spre Nicolina, ci spre ieşirile spre Socola sau mai departe: echipamentul este amplasat exact înainte de linia de  tramvai. Scopul este de a permite celor care vin dinspre Nicolina, şi tramvaielor, să circule fluent.

Al doilea semafor este destinat şoferilor care vin dinspre Nicolina, şi este amplasat chiar la intrarea în rond.

Nu în cele din urmă, cel de-al treilea semafor este în rond, cum se intră dinspre Nicolina, astfel încât să permită şoferilor care vin dinspre Bucium şi Ţesătura să intre în rond în condiţii mai bune.

Deocamdată, cele trei semafoare intră într-o fază de testare, conform viceprimarului Radu Botez, dar soluţia va fi permanentizată dacă nu sunt constatate probleme.

Cea mai importantă deficienţă poate apărea la benzile limitate de stocare pentru şoferii care vin dinspre Centru şi vor fi nevoiţi să aştepte la semaforul de la calea de rulare a tramvaielor, înainte de a face viraj de stânga spre Bucium sau Ţesătura. Potrivit viceprimarului Radu Botez, de săptămâna viitoare va fi „redesenată“ zona de intrare în rond dinspre Centru pentru a putea fi asigurate mai multe benzi de stocare.

„În loc de trei benzi active câte sunt acum, cum se vine dinspre pod şi ne oprim la acel semafor, vor fi patru benzi active: două pentru Nicolina şi două care să se oprească la semafor. Acest lucru îl facem pentru a mări capacitatea de stocare, ca să nu avem doar banda imediat de lângă rond, ci şi a doua de la rond să fie bandă de stocare pentru semafor“, a detaliat viceprimarul.

Acesta și-a exprimat speranța că, în viitor, Primăria va putea schimba sensurile unice de pe cele două Splaiuri, măsură care, potrivit lui Botez, ar determina ca 25% din actualele blocaje din intersecție să nu mai existe.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top