Connect with us

Primele tramvaie noi vor ajunge la Iași în martie 2021

Trafic

Primele tramvaie noi vor ajunge la Iași în martie 2021

Anunțul a fost făcut ieri de către primarul Mihai Chirica, cu ocazia aniversării a 122 de ani de istorie a tramvaiului la Iași.

„Un pas important în ultimii 50 de ani este acela că Iaşul va avea tramvaie noi cu finanţare din fonduri europene. Sunt două firme care le vor livra, una din Turcia şi una din Polonia, dar mi-ar fi plăcut să fi fost şi un producător român. Primele tramvaie vor veni începând cu luna martie 2021, iar până la sfârşitul anului vom avea toate cele 32 de unităţi“, a spus ieri primarul Mihai Chirica, pe contul său de Facebook.

Achiziţia de tramvaie noi a fost realizată prin două licitaţii distincte: una a fost organizată de Primărie (16 tramvaie) şi cealaltă de Ministerul Dezvoltării (16 tramvaie). Prima dintre acestea a fost câştigată de firma turcă Bozankaya, iar a doua de compania poloneză PESA.

În cazul tramvaielor din Turcia, acestea sunt deja în producţie, în timp ce, în ceea ce priveşte cealaltă licitaţie, Ministerul a atribuit contractul, dar semnarea actului nu a avut încă loc. În total, achiziţia celor 32 de tramvaie se ridică la circa 70 milioane de euro.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top