Connect with us

PMI a inclus ultima factură pe managementul traficului în bugetul pe 2020

Mobilitate urbană

PMI a inclus ultima factură pe managementul traficului în bugetul pe 2020

Scandalul dintre Primărie și UTI, companie ce a implementat sistemul de management al traficului al Iașului, se apropie de final. Primăria a inclus în bugetul pe 2020 o sumă de peste 5,3 milioane lei, bani ce reprezintă ultima factură neachitată de municipalitate în contul proiectului derulat acum câțiva ani. Factura datează din 2016 și, între timp, UTI a câștigat un proces în instanță, iar judecătorii au obligat Primăria Iași să achite datoria către companie.

În toamna anului trecut, UTI a exercitat numeroase presiuni asupra Primăriei în încercarea de a determina instituția să achite factura până la sfârșitul anului 2019: au fost trimise comunicate de presă și înștiințări către consilieri locali. Scopul UTI era ca banii să se reflecte în situația financiară pe anul 2019 a companiei.

Chiar dacă sistemul de management a fost recepționat încă din anul 2016, modul în care a fost implementat ridică mari semne de întrebare având în vedere că numeroase persoane reclamă că cele aproape 1.300 semafoare nou-instalate prin intermediul proiectului nu și-au atins ținta de a fluidiza traficul.

Banii sunt asigurați din veniturile proprii ale municipalității, la fel cum, în cele din urmă, cea mai mare parte a proiectului privind sistemul de management al traficului a fost finanțată de la bugetul local din cauza faptelor de corupție în care a fost implicat fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, condamnat în primă instanță la închisoare (4 ani cu executare).

Noi semafoare vor fi instalate în acest an

Primăria a alocat în acest an peste 870.000 pentru semaforizarea a trei noi intersecții. Despre două dintre acestea se știe deja public de mai mult timp despre intenția municipalității: intersecția Calea Chișinăului – bld. Metalurgiei și pod Metalurgiei – bld. Chimiei.

Noutatea vizează amplasarea unei noi semaforizări în Copou, la trecerea de pietoni de pe Aleea Sadoveanu din zona Universității Agronomie.

Continue Reading

Alte articole din categoria Mobilitate urbană

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top