Connect with us

CNAIR a atribuit contractul pentru refacerea drumului Tg Frumos – Botoșani (50 mil. euro)

Trafic

CNAIR a atribuit contractul pentru refacerea drumului Tg Frumos – Botoșani (50 mil. euro)

Compania națională de administrare a infrastructurii a selectat câștigătorul licitației pentru modernizarea drumului Târgu Frumos – Botoșani. Procedura a fost lansată acum un an, iar selecția de oferte a fost finalizată zilele trecute. În procedura de licitația au fost implicate nu mai puțin de 36 de firme prin intermediul a trei asocieri. Câștigătorul este un om de afaceri care, potrivit presei centrale, este apropiat de PSD.

Drumul are o lungime de aproape 72 km, iar proiectul beneficiază de fonduri de la bugetul de stat. Durata contractului este de 29 luni, din care 5 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie. Pe teritoriul județului Iași vor fi reabilitați 33 km, iar în Botoșani 39 km.

Potrivit Monitorului de Botoșani, câștigătoare a fost asocierea Aqua Parc – Vahostav – Trameco – Mavgo Holding. Valoarea estimată a contractului ajunge la 268 milioane lei (fără TVA).

Deocamdată, nu se cunoaște suma licitată de asocierea câștigătoare. La licitație au mai participat alte două asocieri de firme: Danlin XXL – Simpa Consult – TPF Inginerie – VDH – Hydrostroy – Routte Construct și Autotehnorom – OPR Asfalt. (consultă lista completă a ofertanților)

Compania Aqua Parc, liderul asocierii câștigătoare, este condusă Gheorghe Vlasie, om de afaceri care este un apropiat al șefului PSD Neamț, Ionel Arsene. Pe vremea guvernării PSD, firma a devenit abonată la contracte publice: de exemplu, în anul 2018 a înregistrat un profit de 16 milioane lei, cifră de afaceri de 84 milioane lei și un număr mediu de 160 angajați.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top