Connect with us

CNAIR a atribuit contractul pentru refacerea drumului Tg Frumos – Botoșani (50 mil. euro)

Mobilitate urbană

CNAIR a atribuit contractul pentru refacerea drumului Tg Frumos – Botoșani (50 mil. euro)

Compania națională de administrare a infrastructurii a selectat câștigătorul licitației pentru modernizarea drumului Târgu Frumos – Botoșani. Procedura a fost lansată acum un an, iar selecția de oferte a fost finalizată zilele trecute. În procedura de licitația au fost implicate nu mai puțin de 36 de firme prin intermediul a trei asocieri. Câștigătorul este un om de afaceri care, potrivit presei centrale, este apropiat de PSD.

Drumul are o lungime de aproape 72 km, iar proiectul beneficiază de fonduri de la bugetul de stat. Durata contractului este de 29 luni, din care 5 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie. Pe teritoriul județului Iași vor fi reabilitați 33 km, iar în Botoșani 39 km.

Potrivit Monitorului de Botoșani, câștigătoare a fost asocierea Aqua Parc – Vahostav – Trameco – Mavgo Holding. Valoarea estimată a contractului ajunge la 268 milioane lei (fără TVA).

Deocamdată, nu se cunoaște suma licitată de asocierea câștigătoare. La licitație au mai participat alte două asocieri de firme: Danlin XXL – Simpa Consult – TPF Inginerie – VDH – Hydrostroy – Routte Construct și Autotehnorom – OPR Asfalt. (consultă lista completă a ofertanților)

Compania Aqua Parc, liderul asocierii câștigătoare, este condusă Gheorghe Vlasie, om de afaceri care este un apropiat al șefului PSD Neamț, Ionel Arsene. Pe vremea guvernării PSD, firma a devenit abonată la contracte publice: de exemplu, în anul 2018 a înregistrat un profit de 16 milioane lei, cifră de afaceri de 84 milioane lei și un număr mediu de 160 angajați.

Alte articole din categoria Mobilitate urbană

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top