Connect with us

Poligonul din Șorogari va avea un nou administrator

Proiecte publice

Poligonul din Șorogari va avea un nou administrator

Ministerul de interne a pus în consultare un proiect de act normativ privind un transfer de teren între două instituții ieșene: Poliția de Frontieră și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Prima instituție a fost de acord să dea în administrarea ISU poligonul din Șorogari, zonă unde Inspectoratul va implementa un proiect cu fonduri europene.

Potrivit proiectului de act normativ, ISU va menține în stare de funcționare poligonul și va amenaja facilități suplimentare pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență din România și Republica Moldova. Instituțiile de resort au avizat favorabil transferul dreptului de administrare, decizia urmând a fi parafată prin hotărâre de guvern.

În decembrie 2020 s-a făcut o reevaluare a terenului: peste 3,6 milioane lei pentru o suprafață de peste 22 hectare (16 lei/mp, respectiv 3,3 euro/mp) pe care sunt amplasate 6 construcții (607 mp).

Amplasamentul poligonului

Zona poligonului se află în vecinătatea amplasamentului Spitalului Regional de Urgență, teren care a fost evaluat la 37 euro/mp.

„Imobilul ce face obiectul proiectului nu este grevat de sarcini, nu se află în litigiu și nu face obiectul unor cereri de revendicare sau restituire, are destinație specială, dar anexele la proiect nu conțin informații clasificate”, se arată în nota de fundamentare aferentă proiectului.

În luna ianuarie 2021, APIX.ro a relatat despre un proiect de 20 milioane lei implementat de ISU, proiect care cuprinde următoarele componente:

  • refuncționalizarea pavilionului administrativ
  • amenajarea unui poligon (de pregătire) pentru salvări din medii ostile
  • realizarea unei clădiri administrative cu spații de curs, cazare și servirea mesei pentru personalul cursant (regim de înălțime cu parter și 2 etaje, cu o suprafață construită de circa 1.000 mp)
  • împrejmuire amplasament și realizarea instalații exterioare
  • heliport de suprafață pentru aeronave critice, proiectat pentru elicopter Super Puma, și dotat cu sistem de balizaj, precum și realizarea unui drum de incintă

Lucrările vor avea loc pe două amplasamente:

  • pe C.A. Rosetti vor avea loc principalele lucrări din proiect (poligon, heliport, clădire personal cursant etc.)
  • pe str. Virgil Săhleanu va fi realizată o platformă heliportuară de formă rectangulară

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top