Connect with us

Premieră: PMI îi respinge lui Zămosteanu o supraetajare. În schimb, aprobă etaje în plus la un ansamblu controversat

Zămosteanu voia o supraetajare a blocului aflat în construcție

Investiții private

Premieră: PMI îi respinge lui Zămosteanu o supraetajare. În schimb, aprobă etaje în plus la un ansamblu controversat

Primăria Iași a respins, recent, documentația înaintată de investitorul imobiliar Cristin Zămosteanu care intenționa să realizeze o supraetajare a unui imobil aflat în construcție de pe str. George Emil Palade.

Prin intermediul firmei M.Chim, Zămosteanu a solicitat modificarea autorizației de construire emise în martie 2020 astfel încât să adauge câteva etaje în plus la imobil, dar cererea lui a fost respinsă încă de la faza de certificat de urbanism întrucât încalcă prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

„Modificare AC 286/26.03.2020 – supraetajare clădire: solicitare respinsă întrucât nu se încadrează în prevederile Legii 50/1991 (republicată)”, este obiectul certificatului 246/2021.

În schimb, Primăria nu pare să aibă vreo problemă în a aproba o supraetajare în Păcurari pentru firma Cărăbuș Grup Construct SRL, societate din Dumești mai puțin cunoscută publicului larg dar care este unul dintre principalii constructorii la care apelează investitorii imobiliari.

Cărăbuș are în construcție un ansamblu controversat în capăt Păcurari: în octombrie 2019, „Ziarul de Iași” a arătat cum Primăria a autorizat blocuri cu trei etaje în plus deși consilierii locali au votat altceva în plen, iar planșa urbanistică aferentă proiectului era vizată „spre neschimbare” (sic!). Astfel, în loc de blocuri cu 6 etaje au răsărit în capătul Păcurariului imobile cu 9 etaje. Pentru același proiect, acum Primăria aprobă o supraetajare.

Între timp, în Păcurari au fost ridicate 2 dintre cele 4 blocuri, amplasamentul fiind unul cel puțin nefericit: la ieșirea din pasajul Canta, ceea ce va duce cu siguranță la o supraaglomerare a traficului în zonă, având în vedere că pe o suprafață de circa 4.400 mp sunt prevăzute 4 blocuri cu cel puțin 130 de apartamente.

Articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top