Connect with us

Prețul apartamentelor a crescut la Iași cu 6% față de începutul anului 2020

Studii și analize

Prețul apartamentelor a crescut la Iași cu 6% față de începutul anului 2020

După un plus de 1,2% în noiembrie, preţurile locuinţelor au consemnat o evoluţie pozitivă şi în ultima lună din 2020, scrie Zf.ro, care citează o analiză realizată de portalul Imobiliare.ro. Astfel, suma medie solicitată pentru un apartament la nivel naţional s-a majorat cu 1,5% în decembrie (față de luna noiembrie), de la 1.351 la 1.371 de euro pe metru pătrat.

În județul Iași, creșterea a fost de 1,9% în luna decembrie față de noiembrie. În schimb, față de începutul anului, creșterea ajunge la 6%.

Astfel, prețul mediu al unui apartament la Iași a crescut de la 1.080 la 1.100 de euro pe metru pătrat util, potrivit Indicelui Imobiliare.ro; faţă de începutul anului, însă, când locuinţele se tranzacţionau cu 1.037 de euro pe metru pătrat, avansul se cifrează la 6,1%. În oraşul din nord-estul ţării, apartamentele din blocurile vechi s-au apreciat cu 4,9% pe parcursul lui 2020, de la 1.049 la 1.100 de euro pe metru pătrat util. În acelaşi timp, locuinţele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au consemnat o creştere de 6,8%, de la 1.029 la 1.099 de euro pe metru pătrat.

„În ciuda provocărilor ridicate de epidemia de COVID-19, pretenţiile vânzătorilor au revenit pe o traiectorie ascendentă în ultima parte a anului trecut, acestea fiind, în momentul de faţă, cu 2,2% mai mari comparativ cu începutul lui 2020. Putem spune că 2020 a fost un an bun pentru piaţa imobiliară. Cererea s-a menţinut la nivel ridicat în special în a doua jumătate a anului. Diferenţe anuale pozitive pot fi observate în toate cele şase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, în fruntea clasamentului scumpirilor situându-se, şi de data aceasta, Cluj-Napoca, în vreme ce Bucureştiul se află la polul opus”, arată Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro, citat de Zf.ro.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Studii și analize

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top