Connect with us

Prețul apartamentelor a crescut la Iași cu 6% față de începutul anului 2020

Studii și analize

Prețul apartamentelor a crescut la Iași cu 6% față de începutul anului 2020

După un plus de 1,2% în noiembrie, preţurile locuinţelor au consemnat o evoluţie pozitivă şi în ultima lună din 2020, scrie Zf.ro, care citează o analiză realizată de portalul Imobiliare.ro. Astfel, suma medie solicitată pentru un apartament la nivel naţional s-a majorat cu 1,5% în decembrie (față de luna noiembrie), de la 1.351 la 1.371 de euro pe metru pătrat.

În județul Iași, creșterea a fost de 1,9% în luna decembrie față de noiembrie. În schimb, față de începutul anului, creșterea ajunge la 6%.

Astfel, prețul mediu al unui apartament la Iași a crescut de la 1.080 la 1.100 de euro pe metru pătrat util, potrivit Indicelui Imobiliare.ro; faţă de începutul anului, însă, când locuinţele se tranzacţionau cu 1.037 de euro pe metru pătrat, avansul se cifrează la 6,1%. În oraşul din nord-estul ţării, apartamentele din blocurile vechi s-au apreciat cu 4,9% pe parcursul lui 2020, de la 1.049 la 1.100 de euro pe metru pătrat util. În acelaşi timp, locuinţele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au consemnat o creştere de 6,8%, de la 1.029 la 1.099 de euro pe metru pătrat.

„În ciuda provocărilor ridicate de epidemia de COVID-19, pretenţiile vânzătorilor au revenit pe o traiectorie ascendentă în ultima parte a anului trecut, acestea fiind, în momentul de faţă, cu 2,2% mai mari comparativ cu începutul lui 2020. Putem spune că 2020 a fost un an bun pentru piaţa imobiliară. Cererea s-a menţinut la nivel ridicat în special în a doua jumătate a anului. Diferenţe anuale pozitive pot fi observate în toate cele şase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, în fruntea clasamentului scumpirilor situându-se, şi de data aceasta, Cluj-Napoca, în vreme ce Bucureştiul se află la polul opus”, arată Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro, citat de Zf.ro.

Articole din categoria Studii și analize

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top