Connect with us

Primăria comandă noi studii tehnice: peste 1,3 mil. lei vor intra în „buzunarele” unor firme

Local

Primăria comandă noi studii tehnice: peste 1,3 mil. lei vor intra în „buzunarele” unor firme

Mai multe firme au încheiat, în această perioadă, contracte cu Primăria Iași pentru servicii de proiectare, suma totală trecând pragul de un milion de lei. Cele mai multe achiziții au fost la o firmă din Timișoara.

Compania este DM Dezvoltare.ro SRL, iar în portofoliul acesteia figurează servicii în special în partea de vest a ţării: stadionul UTA Arad, Timişoara City Centre sau depoul din Cluj. Achizițiile făcute de Primărie au fost prin încredințare directă, respectiv din catalogul electronic al firmei disponibil în platforma națională de achiziții publice (SEAP).

Achizițiile efectuate de Primărie la firma timișoreană sunt:

  • modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică a tramvaielor (134.000 lei)
  • desfiinţarea unor clădiri industriale şi edilitare (134.000 lei)
  • expertiză în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă (110.000 lei)
  • realizarea unei Plan Urbanistic Zonal pentru cartierul CUG (134.000 lei)
  • actualizarea unor documentaţii mai vechi ale instituţiei (134.000 lei).

În total, compania DM Dezvoltare.ro SRL va încasa peste 640.000 lei, fără TVA. Serviciile de proiectare enumerate mai sus nu sunt singurele achiziţii directe făcute recent de către Primărie. Un alt contract vizează proiectarea şi execuţia unei nocturne la baza sportivă Ciric (450.000 lei), lucrări de care se va ocupa Electroconstructia Elco SA din Iaşi.

Alţi 30.000 lei vor fi încasaţi de firma Geoartis (Iaşi) pentru proiectarea pistei de biciclete pe traseul Rond Agronomie – bld. Tudor Vladimirescu. O altă societate ieşeană (Romest Service) va elabora, pentru suma de 84.000 lei, mai multe studii în cazul Plajei Nicolina: topografic, geotehnic, documentaţii de avize şi studiu de fezabilitate.

O documentaţie importantă va fi întocmită de SST Grup Termo SRL (Iaşi) pentru suma de 125.000 lei: studiu de soluţie privind racordarea CET Holboca la reţeaua de gaze naturale. Nu în ultimul rând, alte două achiziţii directe în sectorul serviciilor de proiectare, făcute de Primărie în ultimele două luni, vizează elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru o sală de sport la Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” (84.000 lei, contract adjudecat de Protess Consulting SRL) şi realizarea unei documentaţii tehnice în sensul înfiinţării unor staţii de încărcare pentru vehicule electrice (55.500 lei, contract adjudecat de AGO Proiect Engineering). 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top