Connect with us

Primăria Iași are datorii de peste 10 milioane de euro

Local

Primăria Iași are datorii de peste 10 milioane de euro

Primăria Iaşi înregistra datorii de peste 10 milioane euro la finalul lunii septembrie. Aceşti bani reprezintă, în ponderea cea mai mare, plăţi neefectuate către diverşii furnizori cu care municipalitatea are încheiate contracte, scrie „Ziarul de Iași”.

Potrivit publicației, informaţia apare în corespondenţa pe care Primăria o are cu băncile interesate să crediteze instituţia cu suma de 200 milioane lei, fonduri care vor fi utilizate exclusiv pentru asigurarea combustibilului necesar încălzirii oraşului pe timp de iarnă.

„Referitor la suma de 52.796.871,43 lei (…) precizăm că aceasta reprezintă totalul plăţilor restante înregistrate la 30.09.2023, la nivelul bugetului local. În cadrul acestora, cea mai mare pondere (de peste 60%) o au obligaţiile municipalităţii, datorate şi neachitate către furnizori, pentru bunurile livrate şi serviciile prestate în baza contractelor existente (…) urmate de sumele ce urmează a fi achitate către furnizorii de imobilizări”, se arată în răspunsul Direcţiei de finanţe locale la o solicitare de clarificare adresată de o instituţie bancară.

Surse ZDI spun că Primăria are dificultăţi financiare încă de la începutul verii, în condiţiile în care multe dintre plăţi sunt întârziate. Cea mai mare presiune pe bugetul local în acest an a fost pusă de sistemul de termoficare – doar plata certificatelor verzi (impuse de UE pentru emisiile poluante de la CET Holboca) a ajuns la circa 21 milioane euro, în timp ce achiziţia cărbunelui şi transportul au depăşit pragul de 60 milioane euro.

Sursa: ZDI

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top