Connect with us

Primăria s-a decis: va fi amenajat un parc în Podul de Piatră

Spații verzi

Primăria s-a decis: va fi amenajat un parc în Podul de Piatră

Fosta piață de animale mici din Podul de Piatră va fi transformată într-un parc. Inițial, Primăria mai avea în vedere alte două variante: o parcare (subterană sau supraterană) sau o bretea pentru viraj la dreapta de pe bld. Nicolae Iorga pe şos. Naţională.

Municipalitatea a lansat deja licitația de proiectare a lucrărilor, contractul având o valoare estimată de circa 100.000 lei.

Anul trecut, Primăria a publicat mai multe randări asupra modului cum ar putea arăta zona Podului de Piatră. Vedeți AICI imaginile.

Principalele două obiective ale proiectului vizează amenajarea unui parc cu înfiinţarea unor noi spaţii verzi şi integrarea monumentului istoric Podul de Piatră în ansamblul urbanistic nou creat. Lucrările se vor desfăşura pe un amplasament de circa 2.200 mp şi vor avea în vedere în special spaţii pentru activităţi de recreere şi plimbare, circulaţii pietonale, sisteme şi instalaţii de natură tehnică şi dotarea zonei cu mobilier urban.

„Având în vedere că atât bld. Nicolae Iorga, cât şi şos. Naţională sunt două artere foarte intens circulate, precum şi faptul că la o distanţă de circa 150 m se află şi magistrala de cale ferată, se va prevedea în cadrul proiectului o barieră de protecţie fonică pe laturile de vest şi de nord, cu o înălţime suficientă, astfel încât funcţiunea de parc de recreere şi odihnă să îşi atingă scopul”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziţie publică lansate de Primărie.

Prin intermediul documentaţiei, specialiştii municipalităţii solicită proiectanţilor ca dotările şi echipamentele ce vor fi prevăzute pentru zona Podul de Piatră să fie concepute în aşa fel încât să ofere o notă de originalitate specifică cartierului.

„La momentul actual, Piaţeta Podul de Piatră este neamenajată, pe amplasament funcţionând în trecut piaţa de animale mici. Tot aici s-au aflat mai multe construcţii metalice care au fost demolate. Terenul trebuie pus în valoare şi adaptat noii funcţiuni propuse, de parc”, se mai arată în documentaţia de atribuire.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top