Connect with us

Primăria și-a autorizat lucrările de reabilitare a două blocuri cu locuințe sociale: banii vin de la PNRR

Căminul din Canta

Local

Primăria și-a autorizat lucrările de reabilitare a două blocuri cu locuințe sociale: banii vin de la PNRR

Primăria Iași și-a autorizat lucrările de reabilitare a căminului din Canta și a celui din Tudor Vladimirescu (blocuri de locuințe sociale), fondurile necesare investițiile fiind asigurate prin intermediul PNRR. Cele două blocuri au un regim de înălțime cu 4 etaje.

Căminul din Canta are o amprentă la sol de aproape 440 mp și o suprafață desfășurată de circa 2.200 mp. Căminul din Tudor Vladimirescu are indicatori similari, dar beneficiază de o suprafață de teren mai mare (1.200 mp față de 500 mp).

Blocurile sociale sunt localizate pe str. Canta 60B și bld. Tudor Vladimirescu 79A. Pentru acestea, există un contract de finanțare PNRR semnat de Primăria Iași în decembrie 2022. Ambele clădiri au fost construite înainte de 1989, iar lucrările de renovare vor costa 4,6 milioane lei (inclusiv TVA).

Proiectele tehnice au fost recepționate recent de Primăria Iași, iar municipalitatea pregătește lansarea licitației de execuție. Principalele obiective ale proiectelor vizează:

  • reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea locuințelor, în condițilie asigurării și menținerii climatului termic interior
  • reducerea costurilor cu încălzirea
  • diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră
  • diminuarea efectelor schimbărilor climatice
  • ameliorarea aspectului estetic

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top