Connect with us

Zece blocuri vor fi reabilitate energetic: un contract de 42 milioane lei [finanțare PNRR]

Proiecte publice

Zece blocuri vor fi reabilitate energetic: un contract de 42 milioane lei [finanțare PNRR]

Zece blocuri din Podu Iloaiei vor fi reabilitate în cadrul PNRR, pe linia de finanțare dedicată renovării energetice a clădirilor publice: autoritatea locală a lansat licitația de execuție, iar valoarea contractului se ridică la 42 milioane lei.

Potrivit caietului de sarcini, vor fi reabilitate blocurile cu nr. 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 17, 18 și 22 din centrul orașului, amplasate într-un perimetru delimitat de străzile Petru Rareș, Cuza Vodă și șos. Națională.

„Proiectul urmărește reabilitarea termică a clădirilor publice, în scopul reducerii semnificative a consumului de energie pentru încălzirea spațiilor interioare, precum și a emisiilor de C02”, se precizează în documentația de atribuire.

Suprafața desfășurată a blocurilor, toate construite în anii 1985 și 1986, ajunge la peste 43.000 mp. O expertiză realizată recent arată că blocurile nu au nevoie de consolidare, în condițiile în care îndeplinesc cerința fundamentală „rezistență mecanică și stabilitate”.

„Deoarece clădirile analizate sunt similare ca geometrie, gabarit și conformare, fiind realizate după un proiect tip care s-a repetat pe tronsoanele ce alcătuiesc blocurile, atât propunerile din expertiza tehnică, dar și cele din auditul energetic sunt aproximativ identice pentru toate cele 10 clădiri”, se mai arată în documentație.

Printre intervențiile propuse se numără: refacerea rosturilor și protejarea îmbinărilor panourilor de fațadă prefabricate din beton armat, investigarea elementelor din beton armat și eventualele degradări ale stratului de acoperire cu beton a armăturilor (se vor remedia prin tencuire), înlocuirea elementelor de lemn ale șarpantei, ancorarea elementelor de lemn față de structură, desfacerea și refacerea învelitorii și realizarea lucrărilor de reabilitare termică și eficiență energetică.

Companiile interesate pot depune oferte cel târziu pe 16 octombrie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top