Connect with us

Una dintre cele mai mari licitații de lucrări lansate la Iași în ultimii ani: 100 milioane euro pentru construirea unui complex de clădiri

Proiecte publice

Una dintre cele mai mari licitații de lucrări lansate la Iași în ultimii ani: 100 milioane euro pentru construirea unui complex de clădiri

Consiliul Județean (CJ) Iași a lansat licitația de proiectare și execuție a lucrărilor de construire a Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii, cu valoare estimată de 458 milioane lei (fără TVA) și un termen de finalizare de 3 ani. Companiile interesate pot depune oferte cel târziu pe 24 octombrie.

Autoritatea județeană organizează procedura sub incidența clauzei suspensive: contractul de lucrări va fi semnat cu câștigătorul licitației doar dacă CJ va atrage fonduri europene pentru finanțarea proiectului – termenul în acest sens fiind 31 decembrie 2024. Dacă nu se vor obține fondurile UE până la îndeplinirea acestui termen, atunci CJ va anula procedura.

Intenția CJ este să acceseze fonduri UE în cadrul Programului Sănătate 2021 – 2027, linie de finanțare gestionată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și care se află, la acest moment, în etapa de lansare a apelurilor de proiecte.

Randare a proiectului

Amintim că Spitalul de Boli Respiratorii înseamnă un complex cu patru clădiri (regim subsol, 3 niveluri de demisol, parter și 2 etaje) care va fi construit în Bucium pe un teren de 4,3 hectare, în jurul fostei vile „Greiererul” în care funcționează Secția IV Pneumologie Dr. Clunet. Unitatea spitalicească va avea 350 paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi și 20 de paturi pentru terapie intensivă.

Amplasamentul spitalului

Cum va fi organizat sectorul de spitalizare continuă:

  • secția Pneumologie I – 75 paturi (inclusiv saloane izolatoare, 2 paturi NTB, 5 paturi alocate compartimentului de endoscopie, 3 paturi somnologie)
  • secția Pneumologie II – 75 paturi (sector adulți 46 paturi TBC, 4 paturi NTB, 25 paturi pneumologie)
  • secția Pneumologie III – 62 paturi (inclusiv saloane izolatoare, 4 paturi NTB, 4 paturi somnologi, 15 paturi cronici RMR – recuperare medicală respiratorie)
  • secția Pneumologie IV – 43 paturi (sector adulț 37 paturi TBC și 6 paturi MDR)
  • secția Chirurgie Toracică – 50 paturi
  • secția Pneumologie Pediatrică – 15 paturi distrivbuite pe categorii de vârstă
  • Compartiment Terapie Intensivă – 20 paturi dispuse radial

Accesul rutier și pietonal va fi realizat din DN 24 (șos. Bucium), cu sens dublu și trei benzi de circulație în dreptul intrării principale în incintă. „Prin reconversia unei suprafețe de teren din proprietatea studiată, se va mări ampriza drumului pentru a acomoda suplimentar benzi de decelerare și accelerare pentru accesul spre sit și dinspre sit spre șos. Bucium”, este o îmbunătățire în circulație propusă în planul urbanistic aferent investiției.

O altă randare a proiectului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top