Connect with us

Proiectantul Institutului Inimii a câștigat și contractul pentru Spitalul de Boli Respiratorii

Proiecte publice

Proiectantul Institutului Inimii a câștigat și contractul pentru Spitalul de Boli Respiratorii

Consiliul Județean (CJ) a atribuit contractul de proiectare a Spitalului de Boli Respiratorii către o asociere de firme formată din Cubicon Invest (Baia Mare) Mansart Corporate (Tg Mureș) pentru o sumă de aproape 2 milioane lei. Cubicon este și liderul asocierii care și-a adjudecat licitația pentru proiectarea Institutului de Medicină Cardiovasculară din Miroslava.

Contractul pentru Spitalul de Boli Respiratorii presupune realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru Lotul II, Etapa a doua, respectiv Studiul de fezabilitate,inclusiv studiile aferente, deviz general, documentații pentru obținere avize și acorduri și obținere Autorizație de construire, Raportul privind impactul asupra mediului și  Auditul  energetic și expertiza tehnică pentru clădirea existentă pe sit.

Toate documentațiile trebuie finalizate într-un termen de 4 luni. Termenul scurt a fost impus de CJ în contextul în care administrația județeană ar vrea să finanțeze construirea unității spitalicești cu fonduri disponibile în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noul spital este propus pe șos. Bucium 106, unde CJ are la dispoziție un teren de peste 42.000 mp. Potrivit notei conceptuale, spitalul va fi format din trei corpuri de clădire legate între ele prin coridoare în care să funcționeze atât secțiile actuale ale Spitalului de Pneumoftioziologie (actuala unitate are o infrastructură depășită) cât și structuri noi.

„Obiectivul general al proiectului de investiție propus îl reprezintă creșterea calității actului medical, într-o clădire cu design contemporan, dotată și echipată la standarde europene, cu o capacitate sporită de a deservi pacienții cu afecțiuni respiratorii. De asemenea, latura științifică și didactică va putea fi dezvoltată în spații conforme”, se arată într-un raport de specialitate al CJ Iași.

  • Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii este un proiect esențial pentru Iași, pe care Consiliul Județean s-a angajat să îl transforme în realitate. În viitorul spital vor funcționa atât secțiile actuale, cât și structuri noi, prin care vom răspunde nevoilor de îngrijiri medicale ale comunității ieședne, dar și din celelalte județe ale Moldovei. Pandemia a accentuat nevoia unei astfel de unități medicale pentru că Spitalul de Pneumoftiziologie se află într-o stare accentuată de degradare și face cu greu față numărului mare de pacienți. Vreau să le mulțumesc cadrelor medicale pentru bătălia pe care o duc în fiecare zi pentru salvarea bolnavilor, compensând prin efortul lor condițiile precare. Acum, însă, au nevoie și de ajutorul fiecăruia dintre noi, iar în actualul context pandemic acest lucru poate fi făcut doar prin vaccinare – Costel Alexe, președinte al CJ Iași
  • Mulțumesc întregului colectiv din Consiliul Județean Iași, întregului executiv,  pentru acest mare pas, această mare realizare. În general, specialitatea de Pneumologie este una cu atât de multe legături interdisciplinare încât nu mai poate funcționa într-o clădire în care nu se poate asigura un flux normal epidemiologic și o scindare foarte clară a patologiei. Tocmai de aceea avem nevoie de o clădire nouă. Sperăm să avem cât de curând prima cupă de excavator pentru construirea acestei noi unități medicale de care nu doar Iașul are nevoie, ci întreaga regiune de Nord Est – managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Radu Crișan-Dabija.
  • Vom trata cu maximă seriozitate acest contract. Suntem conștienți că este o investiție extrem de importantă pentru dumneavoastră și pentru comunitatea din Iași și din regiune. Așteptăm ordinul de începere și ne apucăm de treabăCristian Cuceu, reprezentantul firmei câștigătoare.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top