Connect with us

FOTO Iată cum va arăta, în detaliu, Spitalul de Boli Respiratorii: imagini publicate în premieră

Proiecte publice

FOTO Iată cum va arăta, în detaliu, Spitalul de Boli Respiratorii: imagini publicate în premieră

Plenul Consiliului Județean (CJ) va aproba miercuri indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de construire a unui Spital de Boli Respiratorii, investiție inițiată de actuala administrație județeană, așa cum APIX.ro a scris zilele trecute. Revenim asupra subiectului și publicăm, în premieră pentru presa locală, randări care ilustrează, în detaliu, modul în care ar putea arăta noua unitate spitalicească.

Amintim că, investiția este estimată la aproape 740 milioane lei (fără TVA), în condițiile în care lucrările de construire și montaj sunt estimate la 360 milioane lei. Scopul CJ este de a accesa fonduri prin intermediul PNRR.

Galerie foto:

Capacitatea spitalul va avea un total de 350 paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi și 20 de paturi pentru terapie intensivă.
Clădirile vor fi amplasate în zonă edificabilă definită prin PUZ. Clădirea principală a spitalului va fi amplasată în zona de sud-est a sitului, astfel încât, în continuarea sa, spre nord se va propune blocul administrativ cu cel universitar, integrând clădirea existentă cu valoare istorică și ținând cont de mediul natural și construit al terenului. 
Accesul rutier și pietonal se realizează din drumul național DN24, cu sens dublu și trei benzi de circulatie, drum de legatură între municipiul Iași și municipiul Vaslui.
Spitalul va fi deservit de 358 de locuri de parcare pentru autoturisme și 70 de locuri pentru biciclete
Structura funcțională va cuprinde următoarele secțiuni: zonă medicală și clinică, zonă academică, servicii tehnico-medicale auxiliare, servicii primire, logistică și gospodărești, bloc administrativ și, nu în ultimul rând, un bloc tehnic
Complexul va avea patru corpuri de clădire: clădire existentă (centru de vaccinare), spital, administrativ și tehnic, alături de clădirea tehnică. Proiectul mai cuprinde amenajări exterioare și împrejmuirea incintei
Unul dintre obiectivele spitalului: §îmbunătățirea infrastructurii spitalicești specializate existente la nivelul regiunii de Nord – Est a țării prin construirea unui spital nou, care să corespundă tuturor normelor și standardelor aflate în vigoare
Spitalul va avea o §ofertă complexă de servicii medicale de calitate în vederea tratării patologiilor infecțioase, pneumologice și ftiziologice.
Planșa urbanistică cu detalierea suprafețelor (construită și desfășurată) în cazul fiecărui corp de clădire

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top