Connect with us

Construirea unui spital de boli respiratorii la Iași ar necesita o investiție de 740 mil. lei: detalii în premieră despre structura unității

Proiecte publice

Construirea unui spital de boli respiratorii la Iași ar necesita o investiție de 740 mil. lei: detalii în premieră despre structura unității

Consiliul Județean (CJ) a recepționat studiul de fezabilitate aferent construirii Spitalului de Boli Respiratorii, iar necesarul de fonduri se ridică la aproape 740 milioane lei (fără TVA), în condițiile în care lucrările de construire și montaj sunt estimate la 360 milioane lei.

Așa cum APIX.ro a mai relatat, CJ are la dispoziție, în Bucium, o suprafață de 4,3 hectare pe care vrea să construiască un complex de clădiri cu un regim subsol, demisol (3 niveluri), parter și 2 etaje. Suprafața construită ar urma să fie de peste 40.000 mp.

„Capacitatea spitalului va avea un total de 350 paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi și 20 de paturi pentru terapie intensivă”, se arată în proiectul de hotărâre al CJ pentru aprobarea studiului de fezabilitate, o decizie în acest sens fiind așteptată miercuri, 21 decembrie.

Lucrările de construire a unității spitalicești au fost estimate la 36 luni. Intenția CJ este ca unitatea să fie construită cu fonduri PNRR.

Randare a proiectului, publicată în premieră de vicepreședintele CJ Marius Dangă

Cum va fi organizat sectorul de spitalizare continuă:

  • secția Pneumologie I – 75 paturi (inclusiv saloane izolatoare, 2 paturi NTB, 5 paturi alocate compartimentului de endoscopie, 3 paturi somnologie)
  • secția Pneumologie II – 75 paturi (sector adulți 46 paturi TBC, 4 paturi NTB, 25 paturi pneumologie)
  • secția Pneumologie III – 62 paturi (inclusiv saloane izolatoare, 4 paturi NTB, 4 paturi somnologi, 15 paturi cronici RMR – recuperare medicală respiratorie)
  • secția Pneumologie IV – 43 paturi (sector adulț 37 paturi TBC și 6 paturi MDR)
  • secția Chirurgie Toracică – 50 paturi
  • secția Pneumologie Pediatrică – 15 paturi distrivbuite pe categorii de vârstă
  • Compartiment Terapie Intensivă – 20 paturi dispuse radial

Accesul rutier și pietonal se realizează din DN 24 (șos. Bucium), cu sens dublu și trei benzi de circulație în dreptul intrării principale în incintă. „Prin reconversia unei suprafețe de teren din proprietatea studiată, se va mări ampriza drumului pentru a acomoda suplimentar benzi de decelerare și accelerare pentru accesul spre sit și dinspre sit spre șos. Bucium”, este o îmbunătățire în circulație propusă în planul urbanistic aferent investiției.

Planșa urbanistică

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top