Connect with us

PLANȘE Spitalul de Boli Respiratorii: un ansamblu cu mai multe clădiri (max. 5 etaje)/A fost publicat planul urbanistic

Proiecte publice

PLANȘE Spitalul de Boli Respiratorii: un ansamblu cu mai multe clădiri (max. 5 etaje)/A fost publicat planul urbanistic

Primăria Iași va organiza, pe 15 noiembrie, o dezbatere publică cu privire la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) propus pentru construirea Spitalului de Boli Respiratorii în zona Bucium, un proiect derulat de Consiliul Județean (CJ) Iași.

Proiectul aduce în spațiul public primele detalii despre investiția CJ, în condițiile în care administrația județeană are un ritm alert de implementare: de exemplu, la sfârșitul lunii octombrie 2021 a fost semnat contractul de proiectare a lucrărilor. În schimb, proiectul nu figurează pe lista extinsă a celor 49 de spitale dintre care guvernul va alege 25 pentru a fi finanțate prin intermediul Planului Național de Relansare și Reziliență.

Amplasamentul terenului

Suprafața terenului ajunge la aproape 43.000 mp, iar aria construită propusă este de circa 11.000 mp cu o arie desfășurată de 42.900 mp. Aleile, trotuarele și platformele betonate ar urma să ocupe circa 6.000 mp, iar spațiile plantate și pădurea alți peste 26.300 mp. La acestea se adaugă luciul existent de apă de circa 3.400 mp.

Înălțimea maximă a corpurilor de clădire propuse a fost stabilită la 30 metri, iar regimul de înălțime ar urma să fie cu trei niveluri în subteran, demisol, parter și 5 etaje.

„Pe situl studiat se află patru construcții, dintre care două mai importante: fosta vilă Greierul, construită la începutul secolului XX, cu o arhitectură ecletică, specifică epocii, dar cu multe intervenții ulterioare, precum și un beci din zidărie de piatră, probabil edificat în aceeași perioadă”, se precizează în proiectul de PUZ.

Una dintre propunerile de mobilare urbană

În fosta vilă „Greierul” își desfășoară activitatea Secția IV Pneumologie – Dr. Clunet.

„Situl se învecinează pe două laturi cu terenuri ce au categoria de folosință pădure, ceea ce reprezintă un avantaj pentru un spital integrat de boli respiratorii, cadrul natural putând juca un rol important în tratarea bolilor respiratorii. Datorită poziției sale, zona are un potențial semnificativ pentru implementarea viitorul spital de boli respiratorii”, se arată în proiect.

Cea de-a doua propunere de mobiliare urbană

Accesul rutier și pietonal se realizează din DN 24 (șos. Bucium), cu sens dublu și trei benzi de circulație în dreptul intrării principale în incintă. „Prin reconversia unei suprafețe de teren din proprietatea studiată, se va mări ampriza drumului pentru a acomoda suplimentar benzi de decelerare și accelerare pentru accesul spre sit și dinspre sit spre șos. Bucium”, este o îmbunătățire în circulație propusă în PUZ.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top