Connect with us

Primăria Iași vrea să construiască blocuri pe str. Trei Fântâni, la doi pași de intersecția cu șos. Bucium

Proiecte publice

Primăria Iași vrea să construiască blocuri pe str. Trei Fântâni, la doi pași de intersecția cu șos. Bucium

Primăria Iași are în plan construirea de blocuri sociale pe str. Trei Fântâni la o distanță de sub un kilometru față de una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș: Bucium – Poitiers. Municipalitatea are în proprietate de 5,1 hectare.

Demersul Primăriei este în fază incipientă: deocamdată a fost eliberat un certificat de urbanism cu obiectul „PUZ (Plan Urbanistic Zonal, n.r.) – construire ansamblu de locuințe colective și funcțiuni complementare”. Directorul Direcției Fond Locativ Cristina Bălan a confirmat pentru ZDI că s-a luat decizia construirii blocurilor întrucât „există foarte multe cereri de locuințe”, iar fondul locativ al Primăriei este limitat.

Amplasamentul terenului – valoarea de inventar este de 11,6 milioane lei

Terenul are o suprafață de 5,1 hectare, iar Primăria și-a înscris dreptul de proprietate la finalul anului 2021, fiind vorba despre o înscriere cu caracter provizoriu. Inițiativa Primăriei de a construi blocuri poate stârni controverse în rândul consilierilor locali: recent, plenul Consiliului Local (CL) a respins construirea unui bloc cu 60 de apartamente în apropiere de intersecția Bucium – Poitiers, consilierii invocând lipsa de oportunitate a proiectului în contextul problemelor de trafic.

Zona Bucium este una dintre cele mai aglomerate din oraș, iar Primăria Iași întârzie derularea unor proiecte care ar putea duce la fluidizarea traficului: modernizarea șos. Bucium (contract de lucrări semnat în august 2022), reabilitarea pasajului Socola (contract de lucrări semnat în primăvara anului 2023), crearea unei alternative la șos. Bucium de-a lungul cursului Vămășoaia cu ieșire pe str. Trei Fântâni și bld. Virgil Săhleanu (proiect vehiculat electoral în 2020 pe care se va așeza praful până la campania electorală de anul viitor) sau modernizarea bld. Poitiers (trebuie lansată licitația de lucrări).

În ceea ce privește fondul locativ al Primăriei, direcția de specialitate gestionează 1.433 de locuințe, iar gradul de ocupare este de 99%.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top